Du är inte inloggad.

Artikel

Fem spännande saker till köket

Intresset för matlagning och bakning verkar vara väldigt stort just nu, både i Sverige och i flera andra länder - i varje fall att döma av alla olika typer av matlagningsprogram som går på TV - både svenska och engelska. Det ges också ut en mängd olika kokböcker och det förvånar mig lite - att så många köper dem när det numera finns så många och så bra recept på nätet och i olika appar till smartphones. Visst är man lite fåfäng som tror att man blir en bättre kock om man skaffar sig en masas dyra, läckra kökstillbehör och bakredskap - men lite fåfäng måste man väl få vara. Och på något sätt så blir det ändå lite roligare och man har bra och praktiska grejer och i en del fall är de en del av inredningen också - då det har smugit sig in lite mode även på detta område. Glada färger, roliga former, snygg design osv.   Här kommer min lista:

 

 1. En BRA stekpanna är ett måste – jag har prövat och förbrukat ett antal olika stekpannor i olika prisklasser tidigare – och efter 2-3 år så är teflonbeläggningen utsliten och/eller repig trots att man undvikit  att använda stekspade i metall. På någon lossnade skruven som höll fast handtaget hela tiden och på en annan så blev den skev.

  Nu har jag äntligen hittat en stekpanna som jag tror kommer att både hålla bättre och fungera bättre – den har också fått utmärkelsen Bäst i test. Det är en Le Creuset Toughened 30cm dvs. lite extra stor.
   
   
 2. En Crock pot slow cooker med timer, 5,7lit – även här valde jag den lite store modellen och den med timer – så kan den sköta sig helt själv och maten räcker till hela familjen plus matlåda.
  Slow cooking är otroligt lätt. Man bara lägger ingredienserna i grytan, startar sin Crock Pot och sedan sköter den sig själv. Många timmar senare så kan man njuta av en varm, inbjudande och hemlagad måltid. Den övergår automatiskt till varmhållningsläge när tillagningstiden är klar. Det finns många recept på nätet och det medföljer även en svensk receptsamling. Grytan är alltså av keramik och utsidan är av stilfull rostfri design.
  Det kan vara en bra ide att läsa på lite på olika recept och bloggar – då får man en del tips om vilka typer av kött som fungerar allra bäst med denna metod.

   
 3. BRA knivar – av olika typer är också väldigt bra att ha i sitt kök. Visst kan man använda nästan en och samma kniv till det mesta, men då sliter man sönder kött senorna och fisken osv.
  Att ha en del olika typer av knivar – specialdesignade för sina resp. ändamål – är en bra idé
   
   
 4. En bra stavmixer är också ett mycket behändigt redskap

   
 5. För baket så kan jag tipsa om en brödkavel med släpplätt beläggning (nonstick) samt ett bakplåtsställ för dina bakplåtar, så att man på liten palts får plats med flera plåtar vid jäsning eller efter gräddningen.

   
 6. Tycker du om att tillverka din egen pasta så bör du kanske ha en Kitchen Craft pastamaskin, du kan även göra lasagneplattor och spaghetti och tagliatelle mha av ett medföljande tillbehör.
  Jag brukar köpa många av mina kökstillbehör och bakredskap hos Koketcetera.se


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Markarbete Stockholm
Badrumsrenovering i Stockholm
Bada spabad är romantiskt
När det är dags att flytta
Takläggning Stockholm