Du är inte inloggad.

Artikel

3 saker du bör veta innan du renoverar

Att ta beslutet att renovera är ett stort beslut och framförallt är den en stor ekonomisk investering vilket kan kännas skrämmande för många. Men ofta är det beslutet som är svårt för när man har tagit beslutet blir det ofta ett motiverande startskott och man vill komma igång och göra klart så fort som möjligt. Här hittar du 3 saker du bör tänka på innan du börjar renovera för att få det bästa och mest smidiga resultatet.

  1. Gör en lista och lägg en budget – Det kan kännas som ”basic” men faktiskt är det viktigt att du vet hur mycket pengar du har att röra dig med innan du börjar så att du inte står med ett halvklart kök utan pengar. Det är enklast att börja göra en lista och skriva vad de olika punkterna ska kosta. Exempelvis ”vitvaror – 13 000 kr”, ”skåpsluckor 3000 kr” osv. På så sätt får du bra överblick över kostnaderna och det som ska göras. Det kan vara bra att göra en post för oförutsedda utgifter också så man slipper ta pengar från en annan post.

     
  2. Anlita bra byggarbetare – Att ha bra byggare som man både litar på och har bra kommunikation med är jätteviktigt. Det är ju ändå ert hem det gäller. Fråga runt bekanta om de har någon att rekommendera och sök på nätet där du kan hitta trovärdiga recensioner på olika bolag i er närhet. Det är alltid ett plus att ha bra referenser.

     
  3. Kom ihåg ROT-avdraget – ROT-avdraget kan användas när du anlitar byggarbetare eller hantverkare för att renovera. Om du har betalt in skatt kan du kvitta ROT-avdraget och på så sätt bli av med en del kostnader. Avdraget ligger på 30% av kostnaden av att hyra in byggarbetare, så det är en del pengar du kan spara! Dock kan man max få 50 000 kr per person och är man fler än en måste båda äga bostaden. Om du utnyttjar detta är det dock väldigt viktigt att du innan läser på om hur det fungerar och vilka regler som gäller för att kunna nyttja avdraget.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Smarta tips att göra med sina egna foton
Pris värmepump
Badrumsrenovering i Stockholm
Går det att handla billig mat online?
Trådbackar är lösningen på dina förvaringsproblem