Du är inte inloggad.

Artikel

Finns det IPL laserbehandling för hemmabruk?

En IPL maskin använder sig av en laser med ett brett spektrum av ljus som kan anpassas för att behandla huden och ta bort oönskad hårväxt. Det finns olika typer av maskiner med olika styrka och dessutom ska ljuspulsen ställas in och regleras efter vad det är för behandling man utför och vilken typ av hår eller hy man har. IPL är en väldigt effektiv metod för att bli av med hår där det inte är önskvärt. Det här fungerar genom att laserljuset tränger ner i hårsäcken och bränner sönder den så att produktionen av hår upphör. Eftersom hårsäcken inte längre kan producera hår så får man ett bestående resultat.

IPL behandling hemma?

Tekniken att avlägsna hår med hjälp av en IPL maskin har blivit mycket populär eftersom den är effektiv, inte smärtsamt och för att den ger varaktiga resultat. Det har dykt upp en fullkomlig uppsjö av produkter som lovar att ge samma resultat som man får på en salong, och en IPL laser för hemmabruk kan man numera köpa samtidigt som man är på jakt efter en ny mixer. Det kan vara knepigt att veta vad det är man köper eftersom de här maskinerna inte är lika kraftfulla som professionella maskiner som finns på hudvårdssalonger och kliniker. Det betyder dock inte att de är billiga. Man ska läsa på noga innan man bestämmer sig för att lägga ut runt 5000 kronor på en hårborttagningsmaskin för hemmabruk om man har bestämt sig för att satsa på att försöka behandla sig själv. Det finns en mängd maskiner som helt enkelt inte har tillräckligt kraftiga laserstrålar för att man ska få en verklig effekt och då hjälper det inte hur många gånger man behandlar, håret kommer ändå att komma tillbaka.

Att tänka på vid en laserbehandling

Riskerna med en laserbehandling är att man inte har rätt inställningar på maskinen och ljuset därför inte tränger ner tillräckligt långt eller går för djupt ner i huden. I båda fallen kan man få brännskador med ärr och pigmentfläckar som följd. Ögonen är en annan kroppsdel som är väldigt känsliga för laserbehandlingar. Om man behandlar solbränd, eller för mörk hy är risken också stor att huden skadas. Man bör också tänka på att vissa mediciner och kosttillskott ökar hudens ljuskänslighet vilket kräver att man har exakt rätt inställningar på IPL strålarna. Det varierar hur många gånger man kan behandla samma hudparti under ett tillfälle och det är också väldigt individuellt hur länge man ska vänta mellan varje behandling.

Salong eller hemma?

En seriös salong hjälper till med konsultation och jobbar med den nyaste och bästa tekniken. Om man väljer att utföra sin IPL behandling hos en etablerad salong som Salong Unik i Västerås så minimerar man inte bara risken för skador, man kommer dessutom att få ett bättre resultat snabbare jämfört med om man använder sig av en maskin för hemmabruk. Det är inte alls säkert att en sådan maskin blir billigare i längden men det är garanterad säkrare göra en laserbehandling hos ett proffs.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

How to search the video production agencies
Träningstips för att bli av med celluliter
Munskydd i kollektivtrafiken
Daystyle – Lotion och 24h creme
Hur man får i sig tillräckligt med D-vitamin