Du är inte inloggad.

Artikel

Höj företagets säkerhet med en dokumentförstörare

Identitetsstöld är en form av bedrägeri som håller på att bli allt vanligare i västvärlden. Dessa bedrägare är kanske inte så intresserade av veckans matsedel eller aktivitetetsprogrammet för firmans vårfest, men faktum är att mycket konfidentiell information hanteras inom företagets slutna väggar och därför är även företag särskilt utsatta. Man vill knappast att affärsplanen för det kommande året eller den nya reklamkampanjen ska läcka ut till konkurrenterna, lika lite som man vill att kundregistret med alla kunders kontaktuppgifter ska bli tillgängligt för andra. Det gäller med andra ord att höja företagets integritetet, och en enkel försvarsåtgärd är att skaffa sig en dokumentförstörare. Det behöver inte vara svårare än så!

Hur fungerar en dokumentförstörare?

En dokumentförstörare ”förstör” papper med känslig information genom att skära eller strimla dokumentet i många bitar. Maskinerna delas ofta in enligt säkerhetsgrad. En maskin med hög säkerhetsgrad delar ofta pappret i flera olika partiklar vilket gör det i princip omöjligt att pussla ihop senare, medan en variant med lägre säkerhetsgrad strimlar pappret i smala remsor.

Vilken ska man välja?

Det finns många olika varianter på marknaden, så oavsett om du letar efter en billigare modell eller en för mer professionellt bruk, så kommer du säkert att hitta en som passar din prisklass. En funktion som man bör kika på är hur snabb dokumentförstöraren är, dvs. hur många ark den klarar av att förstöra på en gång. Används maskinen flitigt och till att förstöra stora mängder papper åt gången lönar det sig att välja en som klarar av många ark samtidigt så man slipper stå vid maskinen och mata in papper i den hela dagen. En dokumentförstörare som klarar av 12 ark åt gången passar bra för kontorsbruk. En del dokumentförstörare med högre säkerhetsgrad klarar även av att förstöra t.ex. CD-skivor utöver vanligt papper.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Köp en heltäckande matta till ditt vardagsrum
Nu är det dags för lekställning
Att välja elbolag
Badrumsrenovering Tumba
Tips för att måla om hemma