Du är inte inloggad.

Artikel

Rätt golv ökar trivseln hemma

Golv gör väldigt mycket för utseendet och känslan i ett hem. Olika typer av golv lämpar sig olika bra i skilda delar av bostaden. Golvets material och beskaffenhet påverkar upplevd temperatur och även ljudmiljön i ett rum.

I vissa rum krävs ett tåligt golv som inte repas så lätt, som är enkelt att rengöra och kanske även tål fukt. Ett företag som kan golv i Växjö kan ge råd och tips, så kontakta oss på Nordsjö för hjälp och inspiration.

Lämpliga golv för olika rum

När man ska köpa golv i Växjö är det viktigt att välja rätt golv till rätt rum. Här är några exempel på rum och förslag på golv som kan passa. Prata med någon som kan golv i Växjö för exakta artiklar och priser.

Kök

I ett kök är det ständigt liv och rörelse. Här behövs ett tåligt golv som klarar hårt slitage. Det ska vara lättrengjort och gärna tåla fukt i händelse av spill. Klinkers kan vara snyggt och praktiskt i ett kök. Ett klinkergolv är lättrengjort, tål fukt och är hållbart. Några nackdelar med klinkergolv är att de kan kännas ganska kalla om man inte har golvvärme installerat. Även golvvärme kan man få hjälp av proffs med när man lägger golv i Växjö. Klinkergolv är hårda, vilket kan kännas otäckt om man har småbarn, eller är rädd om finglasen. Trägolv blir ombonat i köket, men då bör det vara tåligt, antingen ett hårt träslag eller också mjuka furugolv som kan oljas upp. Ett alternativ kan vara laminatgolv, som är tåligt men ger träkänsla.

Vardagsrum och sovrum

Här är val av golv i princip helt fritt. Trägolv brukar vara ombonade. Väljer man ett mörkt trägolv kan rummet kännas mindre och dammråttor syns mer. Däremot ger mörka trägolv ett riktigt lyxigt och gediget utseende. I vardagsrum är det helt upp till personlig stil och smak, samt plånbok förstås.

Badrum

I badrummet måste ett fukttåligt golv installeras för att undvika fuktskador. Klinker, stora eller små, stenplattor eller mosaik. Numera finns det faktiskt klinkers som ser ut som trä. Vilket val av golv som man gör beror också på smak och plånbok. I dusch och under badkar bör man välja klinkers eller mosaik av lite mindre storlek för att lättare kunna få fram lämpligt fall på golvet så att vattnet rinner åt rätt håll.

Golv förhöjer verkligen trivseln i ett hem, så ta kontakt med ett proffs på golv i Växjö för tips om ekonomi, design och golvläggning.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Välja badkar
Varför ska man undvika enstegstätade fasader?
När kan man behöva ett gasolkylskåp?
Dags för ett vindrutebyte?
Hitta lediga lägenheter i Norrköping på nätet