Du är inte inloggad.

Artikel

Hur tjänar man pengar till laget, klassen föreningen

När man ska tjäna pengar till laget så är det viktigt att sälja något alla tycker om. En sak jag föredrar är att sälja förbrukningsvaror eftersom det är något folk redan köper. Med hjälp av dessa varor som t.ex. Kaffe, choklad eller andra relevanta produkter så kan laget och föreningen komma iväg på en riktigt häftig resa tillsammans. 


Det är så klart tufft att sälja ibland, och motivationen kan skifta beroende på hur mycket ni egentligen vill tjäna ihop pengarna, men en lättsåld produkt gör hela processen enklare. Så kom ihåg att välja produkt med omsorg.


Det finns många olika tjänster och produkter ni kan välja mellan för att komma igång med er försäljning, bland annat Kaffekassan (www.kaffekassan.se) som lanserade ett koncept där man kunde sälja kaffe med gruppen redan 2013.


Kaffe är Sveriges mest älskade förbrukningsvara och köps regelbundet av de flesta hushåll. Vi i Sverige är även en av de mest kaffedrickande länderna, där Finland dricker mest i hela världen. Ganska häftigt, tycker vi!


Man kan även sälja andra förbrukningsvaror som exempelvis toapapper. Dock är detta inte alltid det bästa alternativet eftersom det kan vara lite pinsamt att sälja just toapapper. Visst, “alla behöver det”, men så himla kul är det inte att sälja. Jag har mött flera personer som hellre föredrar något roligare alternativ, som inte är lika praktiskt och de personerna föredrar ofta choklad, kaffe eller kakor. 


Andra produkter som man kan sälja är också lax, strumpor, kakor eller salamikorvar.


Om du har något tips på vad man kan sälja med laget eller klassen så tveka inte att höra av dig till oss. Och för ännu mer tips om vad ni kan sälja med gruppen, se artikeln här.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Yrkesutbildning för karriärutveckling
Vuxenutbildning för alla!
Yrkesutbildning utomlands och jobba utomlands
Ge dig själv en utbildning med hjälp av distansstudier
Intensivkurs körkort