Du är inte inloggad.

Artikel

Husdjur, Barn och Ekonomi

 

Ett litet djur vill de flesta barn ha förr eller senare och det finns många stora fördelar i att låta barnen få ta hand om ett eget husdjur. Att skaffa ett djur som ska bli en del av familjen kräver dock att du som vuxen tar en stor del av ansvaret för ert husdjur, framför allt om barnen fortfaranade är små. Först i tonåren är ett barn moget att ta en ganska stor del av ansvaret kring ett djur men även när barnen är såpass gamla så behöver du som vuxen räkna med att fortfarande ha det övergripande ansvaret.
 
Innan du skaffar ett husdjur är det viktigt att du ser att du har råd med det. Små djur som en hamster eller fiskar är inte så dyra i drift, men satsar ni på ett större djur som exempelvis en katt, en hund eller rent av en häst så är det viktigt att du räknar på det. Det är inte bara foder och vatten som ett djur behöver - även försäkringar och besök hos veterinär behöver det planeras för. Hur ofta ett djur behöver besöka sin veterinär varierar givetvis efter djurets art och hälsa, men räkna alltid med att ni förr eller senare kommer att behöva lägga pengar på besök hos veterinär om ert djur blir sjukt, skadat, när det behöver vaccineras eller kollas upp på en vanlig hälsokontroll. En djurförsäkring behöver de flesta djur ha - att stå hos sin veterinär och veta att det kommer bli jättedyrt att rädda en familjemedlem är inte så kul. Då är det bättre att försäkra det så man har en fast utgift och garanterat får hjälp om olyckan skulle vara framme. Jämför också pris och villkor på olika försäkringar - det kan absolut löna sig. 
 
En bra veterinär kan även erbjuda djurvård på faktura vilket gör att er älskling kan få omedelbar hjälp och ni kan betala senare. Ofta kan man också dela upp kostnaden och betala veterinären på avbetalning. Åter igen, jämför priser och villkor innan ni bestämmer er för veterinär och djurförsäkring så att ni gör ett bra val och kan hålla kostnaderna nere så gott det går. Men var inte rädda för att skaffa er en liten hund, katt, kanin eller marsvin - ni ger ert barn värdefulla erfarenheter som kommer att hänga med resten av livet. Lycka till!
 
 
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Factoringbolagen grundlurar småföretag
5 tips som hjälper dig att spara pengar
NeoBux Guide
Förbättra chanserna att få ett båtlån
Räntor på lån och vilken man ska välja