Du är inte inloggad.

Artikel

Skålhandtag för den lantliga stilen

Inredning är hett just nu, det visar inte minst alla inredningsprogram på TV och en mängd inredningsmagasin som dyker upp i tidningshyllorna. Visst finns det många som länge varit intresserade av inredning och att göra sitt hem mysigt och vackert. Men, idag verkar det som om nästan alla helt plötsligt fått en ny hobby, nämligen att inreda sitt hem.

Att inredning, precis som mode, går i trender är väl heller ingen hemlighet, men när det gäller stilar i inredning är nog trenderna betydligt långvarigare än när det handlar om klädmode.

Några stilar hänger med år efter år, och har på något sätt blivit klassiker som är tidlösa och aldrig känns passé. Dit hör bland annat den lantliga stilen. Kanske vissa detaljer har förändrats genom åren, och färgerna kommer också och går. Men de detaljer som krävs för att få fram den lantliga stilen består, och blir aldrig omoderna.

 

För att inreda ett kök med en lantlig känsla, kan en så liten detalj som ett kökshandtag faktiskt vara det som gör skillnad. Ett klassiskt handtag, som funnits med i många, många år är skålhandtaget. Denna typ av handtag kan man se på exempelvis gamla köpmandiskar och apoteksskåp från tidigt nittonhundratal, och också i kök från den tiden. Det är med tanke på detta kanske inte så konstigt att montering av skålhandtag på köksskåpen och lådorna i sig kan ge köket ett lantligt utseende. Den som kanske inte har så stora resurser att lägga på renovering eller inredning över huvud taget, kan ändå förvandla sitt kök genom att byta ut de gamla kökshandtagen mot skålhandtag. Även om de flesta vid första anblicken kan se likadana ut, finns det faktiskt skålhandtag i olika modeller och olika färger. Gemensamt för dem alla är att de är tillverkade av metall, och att den huvudsakliga skålade formen fins hos allihop. Men, det finns skålhandtag som är mer rundade, och de som har en lite mer kantig form. Dessutom kan du hitta skålhandtag i både vit och gul metall. Om du vill ha en gammeldags touch på ditt kök vilket är ett vanligt önskemål när man ska skapa den lantliga stilen, finns det också nya skålhandtag som tillverkats för att se åldrade ut. Genom oxidering får man en känsla av att även de nya handtagen är gamla, vilket ger ett alldeles genuint uttryck i det klassiska lantliga köket. Skålhandtagen är dessutom praktiska och sköna att ta i, vilket naturligtvis är ett plus.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Minihus är en form av prepping
En heltäckningsmatta är inte sunkig!
Renovera skorsten Stockholm
Skorstensrenovering till bra pris i Stockholm
Att välja elbolag