Du är inte inloggad.

Artikel

Kaffemaskiner till arbetsplatsen

Det är ingen hemlighet att arbetstagare som trivs på sina arbetsplatser även jobbar både bättre och effektivare. Det leder även till mindre frånvarodagar och en väl använd arbetstid. Som arbetsgivare lönar det sig alltså att satsa på trivseln på arbetsplatsen. Det kan man göra t.ex. med bekväma möbler, krukväxter och välutrustade personalrum där arbetstagarna kan tillbringa sina pauser. I ett land som Sverige där kaffedrickning är vanligt kan det även löna sig att investera i en eller flera kaffemaskiner till arbetsplatsen.

Höjer trivselfaktorn och piggar upp
En kaffemaskin är något som säkert kommer att uppskattas av alla kaffedrickare på jobbet som får chansen att njuta av en varm kopp kaffe på morgonen medan man läser igenom nyinkommen e-post eller som en energihöjare under eftermiddagens sega timmar.

Olika slags kaffemaskiner
Det finns ett stort utbud av kaffemaskiner på marknaden. En del är särskilt designade med tanke på en kontorsmiljö, men man kan självklart även välja någon av kaffemaskinerna som är designade för privatbruk. Det lönar sig att välja en kaffemaskin som tillverkar kaffet direkt i koppen på bara några sekunder, så går ingen dyrbar arbetstid förlorad och inget kaffe till spill. Kombinationsmaskiner som också tillverkar andra varma drycker än kaffe, som t.ex. cappuccino, café latte, mocha, espresso och te och varm choklad är ett säkert val eftersom det ökar valmöjligheterna. 

Pris
Priset är självklart en viktig del av köpet. De allra enklaste kaffemaskinerna kan kosta någon tusenlapp medan maskiner med högre kapacitet kan kosta 20 000 kronor. Innan man köper kan det också vara bra att kontrollera om det finns någon garanti ifall kaffemaskinen skulle gå sönder.

Köpa en kaffemaskin
Kaffemaskiner går att köpa i vanliga butiker som säljer hushållsmaskiner, men letar man efter en större kaffemaskin för offentligt bruk så kan det löna sig att vända sig direkt till en leverantör av kaffe- och espressomaskiner som eventuellt kan erbjuda en mer ekonomisk helhetslösning.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Raggarbil
Värna barnets väl vid vårdnadstvisten
Bästa mobilen för företaget
Snart jul
När du vill växla upp kompetensen på sjön, ta en kustskepparintyg kurs