Du är inte inloggad.

Artikel

Skådespelaren Johnny Depp

 

John Christopher "Johnny" Depp II, mera känd som Johnny Depp, är en amerikansk skådespelare och musiker, född 9 juni 1963 i Kentucky. Johnny har två barn med Vanessas Paradise och bor för tillfället i Plan-de-la-tour i Paris samt Los Angeles. Han har dessutom en egen ö i Bahamas som användes som inspelningsplats för  ”Pirates of the  Caribbean: Svarta pärlans förbannelse”.

Johnny Depps karriär började när an blev upptäckt av exfrus vän Nicolas Cage. Denna upptäckt ledde till en debut som skådespelare i filmen ”Terror på Elm Street” och en huvudroll i TV-serien ”21 jump street”. Men det stora genombrottet för film kom senare då han fick huvudrollen i filmen ”Edward Scissorhands”. Han prestation i filmen ledde till en framgångsrik karriär och huvudroller i filmer såsom ”Pirates of the Caribbean”, ”Kalle och Chokladfabriken”, ”Rango”, ”Dark Shaddows” osv. 

Johnny har fått många nomineringar för sitt skådespeleri där han bla har vunnit ”Bästa  manliga huvudroll” i Golden Glove Award för ”Sweeneyy Todd” - men även från Screen Actors guild för ”Pirates of the Caribbean: Svarta pärlans återkomst”. Han har dessutom fått en status som sexsymbol ii amerikansk film och utsetts till ”Sexiest man alive 2003” aav People Magazine, samt 2009 till den sexigaste stjärnan av  America's Parade Magazine.

Förutom sin framstående karriär inom film och tv så har Johnny en karriär inom musik. När han var 15 år så hoppade han av skolan för att bli rockstjärna. Depp av fronfiguren i en rad olika garageband, varav en var ”The Kids”. ”The Kids” bytte senare namn till ”Six Gun Method” och var bla förband åt bandet ”Iggy Pop”. Numera spelar han gitarr vid sidan av sin filmkarriär i bandet ”P”. 

Filmer med Depp har spelat in över 3 100 000 000 dollar i USA och över 7 600 000 000 dollar i hela världen.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

En renare miljö
Affiliate inom webbhotell
Åtgärder för att säkerställa säkerheten vid användning av fasadstegar med fallskydd
Lär Dig Hantera Drinkredskapen
Betala med sms-biljett