Du är inte inloggad.

Artikel

Klockor anno 2013

Klockor är verktyg för att mäta tid som vi använt oss av i minst fem tusen år sedan människan kom på att tid kan mätas genom att hålla koll på hur solskuggan förändras under dagen. De första klockorna med teknik baserade på kugghjul uppfanns i slutet av 1200-talets England och sedan dess har tekniken för exakt tidsmätning förfinats under århundraden. 1949 uppfanns atomuret och 1967 uppfanns radiosyrda ur.
 
Det finns många olika typer av klockor som alla fyller sin egen funktion. Det första du tänker på är kanske armbandsklockan vars vara eller icke vara tycks ganska omtvistad idag. Många av oss som lever på 2010-talet har helt valt bort armbandsuret eftersom det inte länge än nödvändigt idag. De flesta av oss bär ju ändå runt på våra mobiler och smartphones vart vi än går och då kan vi nästan lika enkelt kolla på klockan i dem som att kasta en blick på armen. På jobbet sitter vi framför datorn som är försedd med klocka och både på kontoret, hemma eller på cafeer, restauranger eller i butiker har vi har det mesta minst ett par väggklockor, väckarklockor, klockradior annan elektronisk utrustning försedd med klockor inom synhåll var vi än går. Även ute på stan finns väggklockor väl synliga på byggnader längs de flesta gator vilket gör att vi sällan ens behöver ta upp mobilen för att få reda på vad klockan är.
 
För dig som gärna lägger undan mobilen är väggklockan en smidig lösning på problemet med att hålla koll på tiden. Väggklockor kommer i massor av olika modeller, storlekar och design. Det finns stilrena väggklockor som knappt syns alls - kanske bara i form av visare på väggen - och det finns färgglada stora väggklockor som är gjorda för att fungera som självklara blickfång när man kommer in i ett rum. Klockor är en så självklar del av inredningen i våra hem att vi sällan tänker på dem - förutom när vi plötsligt blickar mot en del av hemmet där en väggklocka saknas och i samma ögonblick ställer oss frågan: "Vad är klockan egentligen...?"
 
Snygga väggklockor online hittar du här.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Spara pengar med Rabattkoder
Gör en fotobok av dina bilder
Särskilda tillfällen klänningar
Vinylskivor
Jane Virgin säsongfinalen Recap: Bröllop av Jane Gloriana Villanueva