Du är inte inloggad.

Artikel

Kramdjur ska vara riktigt bra leksaker

Kramdjur är underbara leksaker. Nästan alltid bedårande och på alla sätt oemotståndliga. Den bästa tänkbara leksaken för vilket barn som helst. Men vet du egentligen vad konventionella gosedjur är tillverkade av och vad dom kan innehålla?

Fler och fler blir medvetna om att det finns bra och sämre leksaker. Och då talar vi om miljö- och hälsoaspekten. Kramdjur är en av de viktigaste leksakerna när det gäller att välja bra alternativ. Barn håller dom nära, de gosar med dom, snusar och tuggar på dom.

De flesta gosedjur är tillverkade av konventionellt odlad bomull. Bomull är en av de mest behandlade grödorna i världen, den besprutas med otroliga mängder bekämpningsmedel och insekticider. Ämnen som naturligtvis finns kvar till viss del i slutprodukten, ditt barns kramdjur.

Men detta är inte det enda. Här är ännu ett exempel: Många kramdjur och leksaker är stoppade med vadd. Vadd som är flamskyddsbehandlad eftersom den är så lättantänd.

Så försök välja kramdjur med lite större omsorg. Här är några råd:

• Ekologisk bomull: Leta efter leksaker tillverkade av ekologisk bomull, gärna certifierad av en erkänd organisation..
• Alternativa material: Många leksakstillverkare gör nu leksaker av alternativa fibrer. Bambu, hampa (för att täcka tyg och stoppning), och ull i stoppningen är alla bra alternativ.
• Naturliga färger: Leta efter leksaker tillverkade med naturligt färgade tyger. Det finns till exempel färger som certifierats av Öko-Tex. Men i avsaknad av en sådan certifiering, kan du ofta känna igen miljövänliga färger av paketet etiketter som säger saker som färg-växande bomull eller  växtbaserad färgämnen. "


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Senaste design och moderiktiga klader for kvinnor som gor dem ser smalare
Bomberjacka - Hitta en som passar dig
Mörkrets inbrott
UV-kläder för barn
Vilka vattenkokare test kan man lita på?