Du är inte inloggad.

Artikel

Lågprisflyg

Vid resor utomlands, och ibland till och med inrikes, är flyget utan tvekan det mest populära sättet att resa, då det är både snabbt och är väldigt komfortabelt. Dessutom har valmöjligheterna kring billiga flyg växt explosionsartat de senaste åren, inte minst i Sverige, när de så många lågprisflygbolagen börjat flyga till och från Sverige. Billiga flygbolag är oftast fokuserade på resenärer med en mindre budget, därför är det en god idé att känna till för- och nackdelarna för att kunna få ut så mycket så möjligt av sin resa.

Det som skiljer lågprisflygen från de övriga inom flygbranschen är att de till skillnad från många andra väljer att skala bort de mest överflödiga tjänster och erbjudanden som annars till stor del är del av standardutbudet – allt med målet att kunna erbjuda en så billig resa som möjligt. Till exempel kan det vara så att mat på flyget inte serveras, vilket egentligen inte är någon större förlust utan istället ett bra sätt att spara en slant då flygmat ofta är dyr och oftast inte någon större smakupplevelse.

Genom att spara in pengar på själva resan, och kanske till och med bara boka en flygstol, kan du spendera pengarna du sparar på allt från ett bättre hotellrum, bättre platser på en konsert eller en bit mat när du anländer till ditt resmål. Du behöver alltså inte tänka allt för mycket på att använda rabatter, samla flygpoäng – med ett lågprisflygbolag är utgångspriset redan lågt från början! Självklart kan det finnas möjligheter till att utnyttja olika bonussystem även när man flyger med ett lågprisflygbolag, men känns inte längre som ett tvång utan snarare ytterligare en möjlighet att dra nytta av några kronor till i plånboken.

Tänk dig att kunna spontant flyga utomlands en weekend utan att behöva planera månader i förväg, till samma pris som en resa inrikes med exempelvis tåg – det är ingen dröm utan faktiskt en verklighet som många lågprisflygbolag erbjuder varje vecka, året runt. Frihet har varken varit mer lättillgängligt eller billigare än idag – boka en resa snabbt och billigt och flyg redan samma dag om du så vill! Att ha gott om pengar är inte längre ett förbehåll för att ha kul och upptäcka världen tillsammans med sina vänner, genom utbudet av lågprisflyg kan du upptäcka många spännande destinationer.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Semestra i Grekland
Solsäkra Hvar i Kroatien
Billigare än ett par jeans
En språkresa öppnar dörrar för framtida äventyr
Hyra bil i USA