Du är inte inloggad.

Artikel

Lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet är ett lån där banken eller långivaren helt enkelt lånar ut pengar utan att kräva någon säkerhet för lånet. När man till exempel lånar pengar genom ett bostadslån så tar långivaren eller banken själva bostaden som säkerhet för lånet, men när man lånar pengar genom ett lån utan säkerhet så behöver man inte lämna någon säkerhet. Nästan alla svenskar över 18 år med en god ekonomi kan få en ansökan om att låna pengar utan säkerhet beviljad.

 

Olika typer av lån utan säkerhet

 

Det finns många typer av lån utan säkerhet. De vanligaste är blancolån/privatlån och smslån/snabblån. Ett privatlån och ett blancolån är egentligen samma typ av lån, nämligen ett lite större lån utan säkerhet där långivarna brukar erbjuda lån på från 10,000 kronor och upp till 350,000 kronor med en återbetalningstid på mellan 1 år och 12 år. Ibland använder långivarna olika benämningar på sina privatlån eller blancolån för att nischa in sig. Exempelvis kan man ofta höra benämningar som billån, båtlån, reselån eller motorcykellån.

 

Ett snabblån eller ett smslån är också lån där man kan låna pengar utan säkerhet. Genom ett smslån eller snabblån kan man låna en mindre summa pengar mycket snabbt och enkelt. Ofta har man pengarna redan samma dag som man ansöker om lånet. Summorna man lånar vid ett snabblån brukar ligga på omkring 1,000 kronor till 6,000 kronor och lånen brukar ha en återbetalningstid på 30 – 60 dagar.

 

Lån utan säkerhet trots betalningsanmärkning

 

Många banker och långivare accepterar inte kunde med betalningsanmärkningar. Det är inte ovanligt att storbankerna har system som känner av, sorterar bort och nekar ansökningar som kommer in från personer med betalningsanmärkningar.

 

Det finns dock ett fåtal aktörer på den svenska marknaden som även accepterar kunder med betalningsanmärkningar, och där personer som har en eller flera betalningsanmärkningar kan få låna pengar. Den viktigaste faktorn till att få låna pengar med betalningsanmärkning är att man har en god ekonomi och en stabil månadsinkomst. Många gånger kan chanserna till att få låna pengar även öka om man har en medsökande till lånet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Nytt drömjobb år 2014
Spara och investera effektivt.
Fakturaköp – Ett effektivt verktyg för tillväxt
Husdjur, Barn och Ekonomi
Hur påverkas bostadspriser av coronakrisen?