Du är inte inloggad.

Artikel

Lånet har utvecklats i takt med teknologin

Förr i tiden när man ville ta ett lån gick man helt enkelt in till sitt bankkontor och pratade med en bankman. Man förklarade vad pengarna skulle gå till och lite sådär, de kollade att man har en ordnad ekonomi och så fick man till slut sitt lån. Allra vanligast var så klart att man gick till den bank där man har alla sina bankaffärer. Det var inte direkt frågan om att kolla runt för att hitta billigaste lånet.

Med hjälp av Internet har det blivit väldigt stora förändringar på marknaden för lån och andra banktjänster. En av de stora förändringarna är att alla banker har givit sig ut på Internet och att man kan hitta dem och deras tjänster väldigt enkelt där. Det har också dykt upp en massa nya långivare utöver de traditionella bankerna. Det är med andra ord en enormt mycket hårdare konkurrens, vilket leder till pressade priser och att man försöker locka till sig låntagare på olika sätt.

Internet har också fört med sig att man kan kolla upp räntor och villkor hos alla långivare väldigt enkelt. Förr gick man som sagt till sitt lokala bankkontor och nöjde sig med det man fick där men nu behöver man inte nöja sig längre. Man kan kolla och jämföra räntor hos en stor mängd banker och långivare och det tar inte speciellt mycket energi eller tid.

På detta vis har det blivit både enklare och bättre att låna. Du kan dessutom även ta ditt lån direkt på nätet och det är ju väldigt smidigt. Du kan sköta allting online från början till slut - du börjar med att leta efter långivare som erbjuder den typ av lån du vill ha, sedan jämför du deras villkor och priser och slutligen ansöker du om lån direkt på deras webbsida.

Hela processen sköts från din soffa och du kan göra det när du vill på dygnet med några få knapptryck. Teknologin har med andra ord fört med sig att det blivit ganska rejält mycket enklare och trevligare att ta ett lån. Du kan låna online lika enkelt som du läser en tidningsartikel eller köper en t-shirt.

Eftersom du vill ha det bästa möjliga lånet (med lägst ränta och bäst villkor i övrigt) så vill du ju helst hitta den långivare som erbjuder detta. Tack vare att du kan gå online och jämföra räntor etc så blir det ganska mycket lättare att hitta det billigaste lånet. Du kan t ex gå in till varje långivares webbsida och titta själv men du kan också använda dig av en bra jämförelsesida eller kanske ta ditt lån genom en låneförmedlare.

Det smidiga med just låneförmedlare är att de samlat ihop ett antal olika banker och långivare under samma flagg och du kan sedan skicka in en enda ansökan som går ut till alla dessa långivare. Du får sedan offerter från dem som kan tänka sig att låna ut till dig och så kan du välja det alternativ som är bäst och billigast. Du kan låna direkt på nätet och få pengarna på kontot ganska kort tid efter.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Skaffa en ny bil till företaget
Detta bör du ha koll på när du ska låna pengar
Vad är factoring?
Lånar pengar till utbildning
Hyr ut din bil privat