Du är inte inloggad.

Artikel

Malmö – Sveriges ansikte mot kontinenten

Malmö är  Sveriges tredje största stad med en folkmängd på 313 000 i kommunen 2013. Det är en modern stad med riktigt kontinental stämning. Malmö och Öresundsregionen är navet för Sveriges kontakter med kontinenten och världen.

Staden kan erbjuda många sevärdheter. Bland de mest kända är Öresundsbron som går via Saltholmen till Köpenhamn som underlättat tillgängligheten till kontinenten. Både tåg och bilar kör på bron. HSB Turning Torso, ritad av den välkände arkitekten Santiago Calatrava, är en annan sevärdhet. Calatrava inspirerades av en människokropp i vändande rörelse. Byggnaden består av nio ”kuber” som gradvis vrider sig på sin väg upp. Huset har 54 våningar och 147 lägenheter samt kontorslokaler med event- och mötescenter. Mindre spektakulärt kanske, men avkopplande, är att strosa runt på några av stadens torg . Gustav Adolfs torg är ett paradtorg med olika events och på Möllevångstorget trängs många kaféer och exotiska restauranger där man kan slå sig ner och njuta av en god måltid. Ett besök i någon av de många kyrkorna, fyllda med intressanta skatter och historiens vingslag, är ett måste. Bland muséerna märks Malmöhus slott där en kastell från 1400-talet är den äldsta delen. En äkta korsvikesgård med anor från 1600-talet hittar vi i Södra Sallerup, den s.k. Wowragården. Teater och operahus finns och mycket mycket mer.

Vill man åka i grupp eller ta med företaget över en weekend finns flera lösningar. Utbudet av attraktiva och prisvärda konferenslokaler i Malmö är stort.  Man kan t.ex. hyra moderna konferenslokaler med havsutsikt på World Trade Center och bo på närliggande hotel eller varför inte på Turning Torso där man kan avnjuta ett julbord på våning 53 och 54 med stans bästa utsikt. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Plantera blomsterlökar i höst
Armera rätt för din gjutning
Fina och praktiska grindar för alla typer av hus
Fastighetsmarknaden på Mallorca
Renovera hus