Du är inte inloggad.

Artikel

Vad är en lamineringsmaskin?

En lamineringsmaskin kan vara bra att ha på de flesta arbetsplatser men är också något man kan skaffa till hemmet. De flesta känner kanske till ordet men är inte helt säkra på vad en lamineringsmaskin egentligen är eller vad den används till. Kortfattat kan man säga att en lamineringsmaskin används för att plasta in olika saker, ofta dokument som man vill skapa ett skyddande hölje för. Nu när du vet vad en lamineringsmaskin är, var också säker att du kan välja rätt maskin.

 

Hur fungerar en lamineringsmaskin?

Först slår man på maskinen och låter den värma upp. Detta brukar ofta gå ganska snabbt och ofta får man vänta någon minut eller två. Moderna laminerinsmaskiner går snabbare att starta igång än äldre och vissa maskiner startar igång på ett ögonblick. Maskinen måste värmas upp så att plasten har rätt konsistens för att kunna svepa in dokumentet som behöver lamineras. När maskinen sedan värmts upp så stoppar man helt enkelt in dokumentet som ska lamineras i den och väntar sedan på att det plastas in. Tiden detta tar varierar också beroende på maskinens kvalitet men hur stort dokumentet är spelar givetvis också roll. Ju mindre dokument som ska lamineras, desto snabbare går det. Moderna maskiner klarar ofta av att laminera ganska stora dokument på mycket kort tid, medan äldre och billigare varianter kan ta lång tid på sig, även om dokumentet är relativt litet.

 

Vad köper man lamineringsmaskiner?

Dessa går att beställa på nätet till bra priser och där kan man också hitta i princip alla tillgängliga varianter, både stora maskiner för stora arbetsplatser som kanske behöver kunna laminera många dokument på en dag och mindre varianter för hemmabruk. Att köpa en maskin som kan laminera olika typer av dokument kan vara kul även om man inte ska använda den i jobbet. Till exempel inbjudningar till fester kan se proffsigare ut om de lamineras.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

5 saker du borde veta om farligt avfall
Hitta rätt grill för dig
Plantera blomsterlökar i höst
Allt om kakel
Badrumsrenovering Tumba