Du är inte inloggad.

Artikel

Maximera hastigheten på ditt mobila bredband

Alla vill ha det bästa bredbandet! Vikten av höghastighetsuppkopplingar som dessutom är stabila har ökat i denna, vår moderna tid. Vi människor kräver att vårt internet är tillförlitligt och fungerande oavsett vad vi ska använda uppkopplingen till. Detta ställer väldigt höga krav på den som är mobiloperatör. Många användare är villiga att betala lite extra för att få upp hastigheten. Meddelanden får inte lagga och så kallad streaming av video och musik måste fungera smidigt. Men någonstans går gränsen, man kan inte betala för mer än man vad man har råd med. En 30 mpbs är inte så snabb som en 60 mpbs, men det finns då andra vägar att eventuellt snabba upp hastigheten på.                                         

Har du bäst mobilt bredband? Får du vad du blivit lovad? Har du möjlighet att utnyttja den hastighet som står i ditt avtal? Ett sätt att kontrollera detta på är att använda sig av de gratis hastighetstester som finns tillgängliga på nätet. Dessa mäter hur fort en uppladdning och nedladdning tar. Om resultatet blir av sämre kvalitet, gå tillbaka till din internetleverantör och be dem göra en förändring till det bättre.

Det är inte alltid vi har kontroll över program som verkar i bakgrunden, vilka kanske stjäl bandbredd av dig utan att du vet om det. Ett råd är att ta en titt i kontrollpanelen för att ta reda på hur det ligger till. Pågående programuppdateringar och till och med eventuella virus som lurar runt i din dator kan bromsa ner farten. Internetspel kan också konsumera väldigt mycket bandbredd. Se till att stänga alla appar som inte för tillfället används.

Den som använder sig av WIFI måste vara medveten om att det är väldigt lätt för andra att ansluta sig och ta del av din bandbredd, vilket också kan vara en orsak till sänkt hastighet. Kontrollera inställningarna på routern och välj ett lösenord, svårt för andra personer att ta del av.

Under vissa tider på dygnet kan internethastigheten sjunka. Detta på grund av att många just då är ute på nätet för varierande onlineaktiviteter. Kvällen kan vara en sådan tidsperiod. Men under en tidig morgon eller nattetid kan du nästan förvänta dig att hastigheten ska stiga. Har du möjlighet, utnyttja detta.

Känner du att du vill få till en högre hastighet, då finns möjligheten att betala för detta. Gå gärna in på telenor.se, de har varierande abonnemang att välja mellan.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

En ren bil är en säkrare bil
Betala mobilt - Det nya betalsättet
Laga din smartphone istället för att köpa en ny
Presentreklam - behövs det verkligen?
Ta hand om din bilmotor