Du är inte inloggad.

Artikel

Massage & akupressur bra för hälsan?

Massage för kroppens bästa

De flesta människor skulle hålla med om att massage får dem att må bättre och att massage gör god nytta för kroppen. Men vad många förmodligen inte inser är exakt hur bra en vanlig massage är för deras allmänna hälsa! Forskning visar att massage kan vara en viktig del i att leva länge och att ha en god balans i kroppens olika system. Tidigare visste man till exempel inte att massage kunde förbättra individens prestanda, återhämtning, och dess förmåga att förebygga och eliminera skador. Massage används även av många för att minska stress och för att öka ämnesomsättningen.
 

Elitidrott & massage

Inom elitidrotten är massage en vanligt förekommande behandlingsform. Den kan utföras på flera olika sätt, bland annat i form av akupressur eller vanlig ”klassisk” massage som innebär att man masserar olika muskelgrupper i kroppen.

Med så många olika alternativ på behandlingar som utlovar en förbättrad hälsa är det inte konstigt att folk blir förvirrade om vilken behandlingsform man ska välja. Men, samtidigt som nya hälsoterapier fortsätter att växa fram vet man att massage började användas i Asien för flera tusen år sedan.
 

En återhämtande effekt

Massage spelar en viktig roll i varje typ av idrott. Många människor anser att värk och smärta är en oundviklig konsekvens av fysisk aktivitet, men massage kan faktiskt minska eller eliminera vad dessa åkommor på ett väldigt effektivt sätt.

Massagen kan öka uthållighet, eliminera trötthet och hjälpa människor att må bättre genom regelbundet underhåll. Genom att minska trötthet och öka kroppens förmåga till återhämtning möjliggör massage en mer produktiv träning som kan ge ökade resultat.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Ligg inte direkt på golvet och träna!
Zink - Kosttillskott i mirakelklassen!
Ugn med ånga för hälsans skull
Råd och tips för din träning
Hjälpmedel vid foglossning