Du är inte inloggad.

Artikel

Mode för seglare

 

Henri Lloyd bara jag hör namnet Henri Lloyd så tänker jag på segling på en gång. På början av 1990 talet hade Henri Lloyds seglarjacka blivit en jacka som hade spritt sig från seglarvärlden till vanligt folk. En praktisk och snygg jacka som kunde så emot vilket väder som helst.
 
Men vem var Henri Lloyd? Henri Lloyd hette egentligen Henri Strzelecki som var från polen. Han deltog i andra världskrigen i den polska armén men fick utmärkelser av den brittiska armén som ledde till att efter andra världskriget bosatte han sig i Manchester i England. Manchester var navet i den engelska textilindustrin. Där kom Mr Henri, som han kallades för, att intressera sig för de nya nylonmaterial. Henri Strzelecki började att tillverka kläder för segling och golf då han var en passionerad golfare och seglare. 
 
De första nylonmaterialen som Henri Lloyd kläder tillverkades i hette Bri-Nylon dessa nylontyger räknas som urfader till Goretex kläder. Från Henri Lloyd kommer många uppfinningar inom nylon och fritidkläder - som ett vattentätt blixtlås eller kläder som andas. Henri Lloyd var också först med att använda kardborrband i kläder - kan du tänka dig en vinter eller regnjacka utan kardborrband? 
 
1962 fick Henri Strzelecki drottningens medalj för sina insatser inom den brittiska tekoindustrin. Idag är den mesta av brittiska tekonindustrin borta men Henri Lloyd finns kvar och är fortfarande en av de ledande uppfinnarna och skaparna inom tekoindustrin förutom att vara ett ständigt trendigt och älskat klädmärke. 
 
Kvalitet är viktigt för Henri Lloyd och innan de första Goretex kläderna släpptes fick en besättning på en jordenruntkappsegling prova kläderna under träning och kappseglingen - det blev en nätt test om 22.000 timmar vilket är nästan 3 års testning dygnet runt i några av världens mest krävande miljöer. 
 
Många kända seglare som sir Robin Knox-Johnsson har varit kopplade till Henri Lloyd - men det kan just vara de tre uppfinningarna - utvecklingen av Goretex, vattentäta blixtlås och användande av kardborrband som har hållit många seglare varma och torra under det som kunde ha varit en riktigt eländig segling.
 
Idag har Herni Lloyd en hel kollektion med kläder som inte bara är snygga utan också praktiska kläder. Det finns ingen orsak att komma in till bryggan i sunkiga kläder om du har med dig Henri Lloyd kläder. 
 
Du kan köpa Henri Lloyd kläder från Johnells.se oavsett om du ska segla jorden runt eller bara gå på stan en sväng. Snygga och praktiska kläder som håller eftersom Henri Lloyd håller höga tester och vågar prova nya lösningar. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Klädbutiken med kunden i fokus!
Charlie Sheen tappade sin Patek klocka
Shoppingtrend för föräldrar och andra
Däckblogg
Att shoppa herrkläder