Du är inte inloggad.

Artikel

Mors Dag den 28 maj 2017

Fira Mor på Mors Dag!
 
Seden att fira mor på mors dag lär ha startat redan i början av 1900-talet. Amerikanskan Anna Jarvis från delstaten Philadelphia i USA ville hedra sin mors minne och på årsdagen av moderns bortgång hölls en gudstjänst där temat var moderskärlek. Anna Jarvis smyckade kyrkan själv. Hennes mors favoritblomma var vit nejlika. Vi läste att just vita nejlikor delades ut till alla kyrkobesökare.
 
Att sätta moderskärleken i centrum en speciell dag spreds sedan i resten av USA och seden kom så småningom också till Europa. År 1919 initierade Cecilia Bååth-Holmberg (författare) firandet av Mors Dag i Sverige.
 
Håller du din mamma kär? Då vill du säkert uppmärksamma henne på Mors Dag, som i år infaller söndagen den 28 maj. Det behöver inte nödvändigtvis vara din egen mamma du överraskar - det kan också vara din mormor, farmor, bonusmamma, bonusfarmor, bonusmormor...eller någon annan mors-figur i din närhet.
 
Egentligen skulle det inte behövas en speciell dag för att fira en person som vi tycker mycket om. Det kan göras när som helst under året! Men Mors Dag är så pass etablerat idag, så varför inte ta tillfället i akt och göra mamma riktigt glad? Det finns mycket man kan ge. Framför allt kärlek och tid!
 
Att skicka blommor med bud är ett populärt sätt att glädja någon på. Idag är det superenkelt att beställa blommor direkt på nätet hos en blomsterförmedlare. Det finns några stycken att välja mellan. Kika gärna in här om du vill ha tips om var du kan beställa blombud online.
 
Vill du ge något annat än blommor till mamma, men vet inte vad? Samlade tips och idéer finns på den här sidan.
 
Choklad och godis brukar alltid gå hem i presentsammanhang. Information om butiker på nätet som säljer olika läckerheter finns här.
 
Källa: Wikipedia
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Televerket
Hitta julklappar
Det gyllene modet lyser upp din klädsel!
Underkjolen ger det lilla extra till din klänning
Anledningar till att köpa en airplay-högtalare