Du är inte inloggad.

Artikel

Inom konstruktionsindustrin, vilka är säkerhetsstegarna?

I konstruktionsindustrin används schaktstegar av ett antal orsaker. I denna industri är stegarna kända som säkerhetsstegar, eftersom det är så viktigt att ha rätt hälsa och säkerhetsåtgärder på plats. Tyvärr ökar antalet olyckor som sker på grund av stegar i industrin. Mellan 1989 och 2005 skedde över två miljoner olyckor och besök på akuten på grund av säkerhetsstegar i USA.

Amerikanska Occupational Safety and Health Administration har upptäckt att av alla olyckor som äger rum med stegar i konstruktionsindustrin, så sker 66 % på grund av att arbetarna inte varit ordentligt tränade. Ett fokus har därför lagts på att ge rätt träning i användning av säkerhetsstegar, vilket inkluderar rätt underhåll och inspektion innan användning.

Denna kunskap kan också användas om till exempel industriella arbetsbänkar. Occupational Safety and Health Administration har också lagt till säkerhetsstandarder för den korrekta placeringen och stärkandet av stegar. Det kollar också på stegarnas design, som avståndet mellan pinnar och avståndet mellan de upphöjda sidorna. Pinnarna måste vara formade på ett speciellt sätt, och ytorna på pinnarna regleras för att hindra fall.

Oavsett vad orsaken bakom en stegolycka är, så är resultatet vanligtvis någon typ av permanent skada, Väldigt ofta är skador med säkerhetsstegar relaterade till kroppens underdel, inklusive paralyser. Många olyckor sker med människor som arbetar under en stege. Föremål ramlar ned från stegar och industriella arbetsbänkar ganska regelbundet, vilket ledar till ökade antal olyckor.

Vi har alla sett filmer och tecknade serier där människor ramlar av stegar och vi har roat oss en hel del. Men i verkligen kan detta få allvarliga konsekvenser. Många olyckor orsakas av arbetare som rör elledningar, vilket ofta resulterar i död, eller placerar stegarna olämpligt.

Alla arbetsgivare borde tänka på att ha riktlinjer angående stegar och deras anställdas säkerhet. Detta skulle göra en stor skillnad i antalet olyckor, permanenta skador, och till och med dödsfall som sker varje år. Arbetare rekommenderas kräva denna träning från sina arbetsgivare.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Allt om Skönhet, Hudvård, Löshår, Kläder & Klänningar på nätet
Människans längd genom tiderna
Göksäter: En Destination för Shopping och Naturupplevelser på Orust
Can we get låna pengar online
Vad är en one piece?