Du är inte inloggad.

Artikel

Placeringskort

Ett placeringskort är ett kort som används vid större bjudningar, till exempel bröllop och bankett, för att indikera sittplats för respektive gäst. De hjälper inte bara gästerna att hitta sin plats, utan har även en ennan funktion; man får reda på bordsgrannarnas namn utan att behöva fråga dem. Placeringskorten bör således placeras på ett sådant sätt att de enkelt kan läsas av någon som står bredvid bordet.

Vanligtvis har ett placeringskort gästens namn på framsidan och insidan kan man använda för att skriva ut menyn eller någonting annat, alternativt lämna blank. Beroende på tillställning så kan man eventuellt dekorera placeringskorten för att följa tillställningens övergripande tema och göra dem lite personligare. Om det handlar om ett bröllop med till exempel ett hösttema, så kan man ha placeringskort med bilder på höstlöv, eller varför inte en bild på brudparet?

Ett kreativt, om än inte så traditionellt, sätt att placera ut gästerna, är att istället för att använda papperskort så använder man annat material. Alterativ till placeringskort av papper är snäckskal och servettringar med gästens namn. Dessa tar ofta längre tid för värden eller värdparet att tillverka, men kan göra tillställningen mera personlig.

Vid en stor tillställning kan man utöver placeringskort behöva använda sig av en översiktlig bordsplan. Den kan man skriva ut och sätta upp på väggen nära entrén så att gästerna ser den vid ankomst. Om gästerna kommer i par så räcker det med att herremännen läser bordplaceringen och sedan visar sina respektive damer till rätt plats.

Det finns många andra aspekter som man behöver ha i åtanke när man ordnar en större bjudning. Placeringskort uppfattas oftast som en mindre detalj, men kom ihåg att även små detaljer är viktiga och placeringskorten är en del av det första intrycket som gästerna får när de anländer till tillställningen. Placeringskort för bröllop har breda ramar för vad man kan göra med dem, medan de vid en begravning förväntas vara enklare och mera diskreta. Välj en design som passar just din tillställning och gör den lagom personlig.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Väder i morgon: Soliga Södra Sverige & Regniga
Kortspel för två
Mysiga restauranger i Lund
Johan Falk filmerna
5 enkla steg till party-planering på proffsnivå