Du är inte inloggad.

Artikel

Poolskydd - Det viktigaste pooltillbehöret.

Det blir mer och mer populärt med en egen swimming pool i sin egen trädgård. Utbudet på pooler är idag väldigt stort och det finns en pool för alla plånböcker.  Vara sig om man tänkt sig en enkel ovanmarks pool eller en nergrävd markpool är det väldigt avkopplande med ett eget poolområde på tomten. 

När man bestämt sig för vilken typ av pool är det ett viktigt tillbehör som man inte får glömma bort, Poolskyddet.

Poolskyddet hindrar barn och andra ovälkomna gäster att hamna i poolen av misstag.

Enligt Boverket är en poolägare skyldig att täcka poolen med ett godkänt poolskydd eller omge poolen med ett staket minst 90 cm högt och med låsbara grindar.

Även om poolen omges av ett staket eller liknande är ett poolskydd en klok investering.

Poolskyddet gör poolen barnsäker, minskar uppvärmningskostnaderna, minskar nerskräpningen i poolen, minskar klorförbrukningen samt även minskar avdunstningen.

Den enklaste formen av ett poolskydd är en pooltäckning tillverkad av PVC som spänns över poolen med stroppar. Detta skydd lämpar sig bäst för lite mindre pooler eftersom det blir ganska tungt att ta av och på vid lite större pooler.

Till dem lite större poolerna är kanske ”Roll Cover” skyddet det mest prisvärda. Rullas upp med hjälp av en vev och när poolen skall täckas dras skyddet över poolen med en draglina. Ett mycket lättanvänt skydd som fungerar klanderfritt i många år.

Pooltak är också ett poolskydd som fungerar väldigt bra ur många aspekter. Gör poolen barnsäker, hjälper till att värma upp poolvattnet och hindrar skräp att hamna i poolen. Pooltaket uppfyller även en annan sak som inget annat skydd klarar av, förlänger poolsäsongen avsevärt eftersom det går att bada under pooltaket.

Sen finns det olika helautomatiska skydd som manövreras med ett nyckelvred. Ett av dessa är lamellskyddet som flyter på ytan.

Vid val av poolskydd skall både funktion och pris vägas innan det slutliga valet görs.

När man skall bygga pool är det viktigt att inte glömma poolskyddet för ett tryggt poolägande.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Armera rätt för din gjutning
Badrumsrenovering Järna
Vad innebär en dränering?
Schysst badrum med snygga badrumstillbehör
Se över fordonsrelaterade skulder