Du är inte inloggad.

Artikel

Sälja guld – En introduktion

Om du har guld i någon form hemma som du inte längre behöver, t.ex. gamla guldsmycken, vet du förmodligen att det idag blivit allt vanligare att sälja guld för att göra om guldet till kontanter som man kan använda till något man föredrar mer istället.


Tidigare så var det enda sättet att sälja guld att kontakta en guldsmed på orten där man bor för att få guldet värderat, men idag har ett nytt fenomen växt fram, som gör det möjligt att sälja guld på distans, via så kallade guldbrev eller via nätet.

Fördelar med att sälja guld på distans
Distanshandeln har flera fördelar. Dels så har distanshandlarna lägre omkostnader, vilket gör att de kan betala mer för guldet. Sedan är det även väldigt smidigt att sälja guld på distans, du behöver nämligen inte gå till en guldsmed rent fysiskt, utan istället beställer du hem ett sk. guldbrev (oftast via Internet), dvs. ett kuvert som du fyller med guld och sedan skickar till guldhandelsföretaget via post.

Det sparar både tid och energi med andra ord!

Sist men inte minst så är det även lättare att jämföra priser på guld när man säljer guldet via nätet. Det finns flera prisjämförelsetjänster för guld online som hjälper dig hitta det bästa guldpriset automatiskt. Dock kan man även själv jämföra priserna genom att helt enkelt gå in på de olika företagens hemsidor.

Att jämföra guldpriser hos flera aktörer är viktigt eftersom priset skiljer sig åt en hel del mellan olika aktörer. Ju mer guld du har att sälja, desto viktigare är det därför att du faktiskt gör en prisjämförelse!

Hur funkar det att sälja guld på distans?
Du beställer ett guldbrev och får det hemskickat. Du skickar sedan tillbaka kuvertet med guldet i (det är då försäkrat upp till en viss summa, den exakta summan beror dock på vem du säljer guldet till), och får sedan ett besked av företaget gällande hur mycket de kan tänka sig att betala för guldet. För att avgöra detta gör företaget en värdering, ibland betalar man en värderingsavgift för detta, men inte alltid.

Du kan då avgöra om du tycker detta pris är värt att sälja guldet för. Om du anser att så är fallet, svarar du helt enkelt på företagets offert, och de betalar i sin tur ut pengarna till dig. Utbetalningen sker i regel mycket snabbt, exakt hur snabbt beror dock även på företaget.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

5 tips som hjälper dig att spara pengar
Lediga kontor i Göteborg – en expansiv framtid
Dåligt med pengar innan löning
Behöver du hjälp med bokföring och redovisning | Expand U
Finansiera köp av ny dator