Du är inte inloggad.

Artikel

Skådespelaren Mark Wahlberg

 

Mark Robert Michael Wahlberg, även känd som Marky Mark och Monk D, är en amerikansk skådespelare och en före detta artist, sångare och musiker. Mark Wahlberg är född den 5 juni 1971 i Boston, Massachusetts. Mark är av svenskt, fransk-kanadensiskt och irländskt ursprung. Mark är yngst av 9 barn och bror med bland andra skådespelarna Donnie och Robert Wahlberg.

Mark lever ett väldigt spännande liv tillsammans med sin maka Rhea Durham och sina fyra barn. Hans karriär började tidigt då han var en av ursprungsmedlemmarna i gruppen ”New Kids on the Block”. Efter sitt avhopp från musikgruppen så bildade han gruppen ”Marky Mark & the Funky Bunch” som egentligen bara fick en hitlåt, ”Life in the Streets”.

Mark har spelat huvudroll i ett antal storfilmer och medverkat i ännu fler filmer. Förutom en imponerande filmografi med titlar såsom ”Ted”, ”Contraband”, ”The other Guys”, ”The Fighter” och ”The italian job” så har Mark varit Calvin Klein modell för deras underkläder. Och även medverkat TV-serien ”Entourage”.

Men förutom skådespelare i film och tv så har Mark även jobbat som exekutiv producent för ”Entourage”, ”Boardwalk Empire”, ”The Fighter”, ”Contraband” och ”How to make it in America”. 

Han är även känd i Hollywood för sina märkliga tabuleringar där han bla har ”Sylvester the cat” och ”Tweety bird”, men även sina initialer ”MW” tatuerat. Han har dessutom ”On love” på hans vänster arm som en referens till Bob Marley.

Mark har medverkat i över 30 filmer och släppts 4 album och är fortfarande aktiv som skådespelare. Vi räknar med att se många kommande filmer med Mark.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Den kick off Malmö erbjuder till företagen blir fantastisk
Är det dyrt att anlita en advokat
Könssjukdomar
Allt om Blake Lively
Företagsfotografering av de anställda