Du är inte inloggad.

Artikel

Skillanden mellan olika luftfilter till bilen

Det finns flera varianter på luftfilter. Det man vanligen väljer mellan är sportluftfilter och originalluftfilter men vad är egentligen skillnaden?

Luftfiltret filtrerar den luft som kommer in till motorn och dess största och huvudsakliga uppgift är att rengöra den luft som passerar in till motorn. Rengörs inte denna luft ordentligt innan den kommer in i motorn finns det stor risk för att motorn tar skada.

Liksom allting handlar det mycket om smak, vad man föredrar men här är några upplevda fördelar med sportluftfilter:

Motornn får tillgång till mer syre vilket gör det möjligt att ge den mer bränsle vilket i sin tur leder till större effekt och bilen kan gå snabbare. Sportfiltret är enkelt att montera och ser snyggt ut. Dessutom ger det ett gott insugsljud vilket ibland upplevs som häftligare.

Nackdelarna som gör att man hellre väljer ett originalfilter är ofta:

Motorn dricker mer bränsle tack vara den ökade lufttillförseln. Luftfiltret uttsätts för en större mängd smuts och vatten. Det insugsljud som vissa upplever som någonting positivt kan även upplevas negativt.

Viktigt är att du, innan du köper ett nytt luftfilter, undersöker diametern på det gamla så det nya filtret passa med luftintags diametern på din förgasare. Du kan söka direkt på registreringsnummer eller modell hos Mister Auto.

Jenny skriver för en digital marknadsföringsbyrå. Denna artikel är ett uppdrag av en kund till nämnda företag. Denna artikel har inte för avsikt att främja men bör betraktas som professionellt innehåll.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Kan man köpa cigarrer på nätet?
En guide till systematiskt arbetsmiljöarbete
Presentreklam - behövs det verkligen?
Seduna
4 saker du och dina anställda kan göra för att bättra på effektiviteten