Du är inte inloggad.

Artikel

Vilket mobilabonnemang ska du välja?

Det finns en hel del saker du bör tänka på innan du kan ta ett bra beslut i valet av nytt mobilabonnemang. Vilken mobiloperatör ska du välja? Kan de erbjuda bästa mobilabonnemanget för dig? Den stora mängden av tillgängliga produkter och tjänster som erbjuds kan lätt förvilla, för vad är det egentligen du behöver? Med detta i åtanke, tänk hela tiden på just dina behov, när du läser igenom de erbjudanden som ges.

Avgifterna är enligt majoriteten det viktigaste inslaget i valet av mobilabonnemang. Men i verkligheten är det inte så lätt. De flesta abonnemang tillhandahåller varierande kostnader per minut eller samtal. Du som ofta ringer långa telefonsamtal bör prioritera de abonnemang som har en högre uppringningskostnad men en lägre kostnad per minut. Den som skickar många sms och sällan har långa samtal bör leta efter ett abonnemang med lägre kostnad för sms men lite högre för samtal. Det är viktigt att också ta samtalskostnaderna och beakta dessa tillsammans med månadskostnaden. Vissa leverantörer tillhandahåller en lägre månadskostnad medan samtalskostnaden per minut är hög. (Lämplig för den som sällan använder telefonen). Medan andra erbjuder högre månadskostnad men själva samtalskostnaderna är lägre. (Utmärkt för den som ringer mycket).

Andra saker som är bra att tänka på är:

Globala priser. I de fall du ofta är på resande fot är det extra viktigt att ta reda på vad som gäller för internationella samtal. Speciellt på platser som du ofta besöker. Här kan finnas mycket pengar att spara om du hittar en leverantör som erbjuder låga kostnader för en särskild nation. Globala sms kan också skilja ganska mycket i pris.

Många mobiloperatörer erbjuder lägre månadskostnader om du köper en låst telefon. På detta sätt får leverantören garanti på att få behålla dig som kund under en specifik tidsperiod. Ett annat vanligt erbjudande som många tillhandahåller är abonnemang med fria sms.

Support och service. Desto billigare en mobiloperatör är ju mindre service tenderar de att tillhandahålla sina kunder. De kan exempelvis erbjuda ”gör det själv” på sina hemsidor. Många tycker att detta är en perfekt lösning medan andra inte väljer detta alternativ då de oftare är i behov av personlig service.

Familjeabonnemang. Många leverantörer erbjuder abonnemang där ett visst antal personer, med samma mobiloperatör, alltid ringer gratis till varandra. Perfekt för familjen eller bästa vännerna. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Lägenhet i Thailand
Här hittar du gratis biluppgifter online
Profilprodukters värde
Tips på lagliga överfallshjälpmedel
Coworking omformar fastighetssektorn - Hur påverkar förändringen fastighetssektorn?