Du är inte inloggad.

Artikel

Ta hand om din bilmotor

 

Att ha en fungerande bil är något som de flesta av oss ser som en nödvändighet. Kanske äger man en helt ny bil eller så har man en äldre bil med några år på nacken. Ju äldre en bil är desto mindre viktigt upplever vi kanske att servicen är och vi vill göra reparationerna själva. Oftast slutar man serva bilen när kostnaden för servicen blir dyrare än man upplever att bilen är värd. Men om du ser till vad det är värt att ha en bil eller vad du måste kosta på en annan bil som du köper så kanske du kommer fram till att det är viktigt att ha en bil som fungerar.

Oundvikligen så kommer delarna som ska bytas eller repareras bli dyrare ju längre du kör bilen. Ta till exempel kamremmen som kan bli dyrt att byta på en Audi och bra mycket billigare på en Ford. Du skulle eventuellt kunna byta kamremmen själv om du har specialverktyg. Nackdelen är att du inte får någon anteckning i serviceboken, ingen garanti gäller och att det är svårt att ställa in den korrekt. Fungerar inte kamremmen så fungerar inte heller motorn och blir det något fel så kan hela motorn haverera. Det kommer att bli en dyr historia. Kamrem hittar du här.

Vill man ha en bil som håller länge så måste man se förbi att reparationer och service kostar mer än värdet på bilen. Du får se det som att om du vårdar bilen så har du en bil som fungerar oberoende av årstid, om det är varmt eller kallt. Den kommer att ta dig från A till B varje dag. Du behöver inte stå där en dag och undra varför bilen inte startar. Se till att du gör din service efter det antal mil eller efter en viss tid som anges i serviceboken för din bil. Då har du en bil som du kan använda under många år till.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Om skådespelaren Tom Cruise
Att genomgå en skilsmässa
Bra tips när du vill kunna välja bästa glasfiberpool
Att anlita advokat
Dörrhandtag för alla smaker