Du är inte inloggad.

Artikel

Texterl i Latinamerikansk Musik

Musik är nånting många människor har glädje av så gott som överallt i världen och varje dag. Det är nånting lekfullt och oskyldigt med att bara för nöjes skull producera olika melodier och stämmor med olika instrument och ibland även genom att använda sig själv som instrument genom t.ex. sång. 

Den allra vanligaste musiken är den där man gör en kortare låt, dvs ett ganska kort musikstycke. Den här artikeln handlar om texter i sådana låtar.

En låt blir ett steg mer raffinerad  när man börjar lägga till texter till den genom antingen körer eller solosång eller både och. Den nya dimensionen blir att man nu kan välja den text som framförs i låten. Det blir som en symbios mellan musiken och texten där den musikaliska delen kan användas för att understryka det innehåll som man har i texten.

Det här erbjuder en möjlighet att påverka hur männsikor tänker via musik och även hur man själv tänker. Det utnyttjas inte minst inom den latinamerikanska musiken.  Där ser man till att använda sina välkända tongångar o rytmer i kombination med ett budskap för att lovsjunga latinamerika och dom rytmer och melodier man har och det härliga sättet att vara på.

Den texten är oftast på spanska så den som är intresserad av latinamerikansk musik och dans kan lätt missa innehållet eller budskapet  i musiken.  Det är dock inte omöjligt att komma åt det musikaliska budskapet även om man inte kan spanska. Vi erbjuder kurser i Salsa och tom kubansk dans där vi också har musik som lovsjunger latinamerika och dom fantastiska rytmerna och danserna som kommer därfifrån.  Gå in på Kubansk Dans, Danskurs Stockholm, Danskurs Uppsala för att överväga det vi erbjuder.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Spådom online
Arbetsmiljö
Klumpighet och nya kläder?
Häckeberga Slott - En plats för möten
En guide till systematiskt arbetsmiljöarbete