Du är inte inloggad.

Artikel

Tidrapportering i app - snabbt och enkelt

Att hålla reda på antal arbetade timmar för en hantverkare behöver inte vara krångligt och tidskrävande. Idag finns smidiga digitala sätt att rapportera tid. Genom att sköta tidrapportering i en app kan varje enskild hantverkare ha med sig en digital stämpelklocka i byxfickan.

 

Digitala stämpelklockor underlättar både för den som rapporterar sin arbetstid och de administratörer som ska betala ut lön, skicka fakturor eller göra kostnadsuppföljningar. Istället för handskrivna och knaggliga papper med bitvis oläsliga anteckningar skapar digital tidrapporteringen tydliga och enkla uppgifter. Arbetet effektiviseras när det inte krävs onödig tid för den administrativa personalen att försöka reda ut med respektive hantverkare hur många arbetstimmar som lagts på de olika kunderna.

 

 

Tidrapportering med 1times app

1time är ett digitalt system som tagits fram för att ge enskilda hantverkare och mindre företag inom byggbranschen ett enkelt och prisvärt system för både tidrapportering, projektrapportering, löneunderlag och fakturaunderlag.

 

Tidrapporteringen via 1times app gör att varje anställd kan stämpla in via appen i sin telefon när denna är ute på ett jobb. Tidredovisningen går även att göra i efterhand en surfplatta, smartphone eller en dator. I appen går det också att skriva in anteckningar vilket rekommenderas eftersom det underlättar vid faktureringen. Det är svårt att komma ihåg detaljer om ett jobb bara några dagar senare, och genom tydliga anteckningar finns det svart på vitt vad och när något har utförts. På så sätt undviks diskussioner med kunder som ifrågasätter hur mycket tid ett visst arbete har tagit. När tiderna har rapporterats in i appen kan de administratörer som har tillgång till informationen ta fram både löneunderlag och fakturaunderlag.

 

Den digitala stämpelklockan från 1time passar även för de företag vars personal arbetar på samma arbetsplats varje dag. Då kan t.ex. en iPad placeras vid entrén där alla anställda kan stämpla in när de kommer. Det går även att ha 1time installerad på stationära eller bärbara datorer.

 

Frånvaro som sjukdom, VAB o.s.v. går också att registrera via den digitala stämpelklockan. Både längden på frånvaron och dess orsak kan redovisas. 1time är enkelt och smidigt att komma igång med och det krävs inte någon investering i mjukvara eller hårdvara. Det tar ungefär 30 minuter att komma igång med systemet.

 

Det är inte bara hantverkarens tidrapportering som underlättas med tidrapportering via appen från 1time. Även löneadministratörer, fakturahandläggare eller de som gör kostnadsuppföljning kan arbeta mer effektivt. De behöver inte klura ut nedskrivna timmar på lappar och ringa upp hantverkare varje gång tidrapporten är otydlig. Tid är som bekant pengar och om det går att spara tid både för administratörer och hantverkare kommer lönsamheten i företaget att öka. En annan viktig aspekt är att risken minskar för att hantverkaren missar att skriva upp tid. Problemet med borttappade handskriven tidsrapportering försvinner också.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Proffsigt foto för ID- kort
Vad är ett webbhotell och hur fungerar det?
Billig marknadsföring
Vad är en molntjänst?
Jobba som casino affiliate