Du är inte inloggad.

Artikel

Välj filmer och serier på nätet

 

Idag är det fantastiskt så mycket mer man kan välja att se från den egna TV:n hemma. Istället för att vara tvungen att enbart se det några få TV-kanaler bjuder på kan vi ladda hem filmer och serier själva från våra datorer.

För inte så lång tid sedan fanns inte så många TV-kanaler att välja mellan och det som bjöds på dessa kanaler var många gånger tråkiga serier och dokumentärer. I och med att Viasat och Kanal + (numera Cmore) introducerades på marknaden fick vi mer att välja mellan. Tyvärr är det så att de filmer som visas på dessa kanaler visas många gånger per månad. Detta gör att efter ett tag har man sett dem alla och har inget nytt att välja på. Man kan heller inte bestämma när man vill se filmen och man kan heller inte pausa den för att återkomma och se klart senare.

Film och serier idag

Nuförtiden finns helt andra möjligheter. Dels har TV-kanalerna förstått att man själv vill välja när man vill se en film och att man vill välja film själv vilket gjort att man idag kan erbjuda sådana tjänster. Dels har vi möjlighet att ladda hem filmer och serier på nätet. Det finns sådana tjänster att abonnera på och här får man också del av nya filmer som kommer ut på marknaden så snart de gått klart på biograferna. Det är en stor fördel att själv få välja vad man vill se på. Det är också bra att veta att man kan stänga av filmen om man vill koka sig en kopp kaffe eller kanske måste avbryta för att natta barnen eller gå ut med hunden.

Hur går man tillväga?

När man skall koppla ihop datorn med med TV:n måste man köpa sig en HDMI-kabel. Dessa speciella HDMI-kablar köper man enklast på nätet. Visserligen finns det lokala företag som säljer HDMI-kablar också men det går ofta fort och blir billigt att beställa på nätet. Kablarna finns i många olika längder. Detta gör att man inte behöver ha en stationär dator eller bärbar dator stående precis i anslutning till TV-skärmen. Det finns kablar som är så långa som femton eller tjugo meter vilket gör att datorn till och med kan stå i ett annat rum. När man laddat ned filmen är det enkelt att föra över denna data till TV:n. Om man desstuom köper in några bra högtalare att koppla till TV:n kommer man att kunna bygga ihop sin egen hemmabio-anläggning för att få en maximal upplevelse av filmkvällen. För att hitta bra hemelektronik på nätet kan man besöka kabelbutiken.com. Denna certifierade webshop säljer det mesta du behöver för att få en bra anläggning i ditt hem.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Var kan man få gratis bilder?
Virtual reality för att bekämpa spelberoende?
Marknadsundersökare Göteborg
Hemsida som säljer - hur gör man?
Fusk till FarmVille 2