Du är inte inloggad.

Artikel

Välj rätt färg på täckbyxorna utifrån behov

Den klassiska färgen på en täckbyxa skulle de flesta vara överens om är svart. Men med tanke på att man kan hamna i olika typer av nödsituationer, oavsett årstid, bör man ta sig en funderare vilken färg som är mest passande ur ett nyttobetonat perspektiv.

Även om man i första hand förknippar täckbyxan med vintern är detta ett plagg som kan användas året om. Om man väljer att besöka fjällen på sommaren kan kvällar och nätter bli riktigt kyliga och då kan plagget komma till nytta. Men i fjällen kanske dessa byxor används mest under de tre övriga årstiderna. Om olyckan skulle vara framme gäller det att snabbt kunna få uppmärksamhet och hjälp. Det är inte sällan som räddningstjänsten måste använda sig av en helikopter för att försöka undsätta dem som hamnat i nöd. Då är svarta täckbyxor inte att rekommendera. Inte heller de mycket populära naturfärgerna som sålt som smör på senare år. För att synas på optimalt sätt ska man sticka ut från sin omgivning på största möjliga vis och hålla sig rörlig så att man syns från en helikopter. Det är inte enbart täckbyxorna som ska vara i en stark färg som sticker ut utan även jacka, mössa och vantar.

Under snötäckta vintermånader är det av flera anledningar av vikt att snabbt synas och sticka ut från sin omgivning. Därför är numera rådande konsensus att en täckbyxa som används vid någon form av vintersport bör vara i en gäll stil. Svart är lätt att missa då detta kan ses som någon form av skugga och vitt må vara snyggt men med snön som bakgrund är det till ingen hjälp om man vill bli funnen på avstånd. En stark röd färg är att rekommendera då det är väldigt få saker i naturen, i alla fall den svenska som har den färgen.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Reklamskyltar - så exponerar du företaget
Present till pojkvän
Skapa en oförglömlig födelsedagsfest!
Alvar Aalto, 1898 – 1976
Vinterskor för kvinnor