Du är inte inloggad.

Artikel

Välja matcha te som är handplockat och ekologisk

Om du har bestämt dig för att dricka grönt te för att må bättre så vet du kanske att det finns en sort från Japan som snabbt har blivit mycket populär i Sverige. Det sägs att den som dricker matcha te får bättre immunförsvar, bättre blodvärden, mer energi och högre koncentration. Dessutom så tillskriver man detta te en massa häftiga egenskaper som till exempel förmågan att fungera som en kraft mot sjukdomar som diabetes.

Drick bästa formen av matcha te

Om du seriöst är ute efter att må bättre med matchateet så ska du tänka på hur det är tillverkar. Teknik och industriproduktion i all ära, ibland så behöver man gå tillbaka till manuellt arbete för att det ska bli riktigt hög kvalitet. Så är fallet med matcha te som bör handplockas för att det ska ge mesta möjliga näringsinnehåll. Det här beror inte på att den som plockar teet påverkar det på något vis utan på att maskiner som plockar teblad även får med sig blad från andra växter.

När matchan blandas med andra blad så blir det fortfarande ett nyttigt te men inte lika nyttigt som när pulvret som mals bara innehåller matcha blad. Det kan också vara klokt att välja ekologiskt så att man slipper tillsatser som kan komma med besprutning. Det här kostar lite mer men om man nu ändå investerar i matchate så är det ju bäst att välja det som har de finaste egenskaperna.

Det kan också vara att föredra att välja ett matcha te som har malts med sten. Det här sägs bevara bladens egenskaper på ett mycket bra sätt eftersom de inte hettas upp under malningen. Tänk också på att det gör stor skillnad att dricka teet som pulver som blandas med vatten eller som pulver i påse som man doppar i vatten.

För maximal hälsoeffekt så bör du välja matchapulvret som du dricker som det är blandat med vatten.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Så får du hjälp med dina magproblem
Olika skönhetsprodukter för fotvård
Hur du använder mandelolja för att få lenare hy
Tips när du ska köpa madrass
Insomnia