Du är inte inloggad.

Artikel

Vita tänder

Varje dag möter vi nya människor på väg till jobbet, i matbutiken eller på gatan. Ett bra första intryck är alltid A och O. För att lära känna någon ny person krävs det alltid ett första möte. Utan att vara medvetna om det har vi på bara några sekunder fått en uppfattning om en annan människa utan att lära känna personen i fråga. Att utseendet spelar stor roll och är en viktig faktor för att tycka om någon behöver nödvändigtvis inte vara sant, men alla vet att utsidan ger insidan en extra chans. 

Ett leende kan användas och tolkas på olika sätt. Det kan vara en hälsning, en komplimang, ett tecken på förståelse, ett erbjudande eller bara en trevlig gest. Leendet kan lysa upp någons dag och göra den personen glad för något som är så lite ansträngande som ett leende är. Ibland möter vi människor med två olika språk som gör det omöjligt att kommunicera med ord. Ett leende kan då ändå frambringa vänskap mellan två individer. Ett leende är alltid ett leende och något vi använder allt för sällan. 

Bland kändisar ser vi allt vitare tänder som fångas på foton med perfekta leenden. Hemligheten är inte att de hela livet har borstat tänderna flera gånger om dagen, använt tandtråd och mun-sköljning varje kväll. Även kändisar har brister och föds med samma förutsättningar som alla andra till att ha ett vitt skinande leende. De har tagit möjligheten till att få ett vitare leende genom en kemisk process som kallas för tandblekning.

Kaffe, juice och godis som fräter på tänderna är något som de flesta människorna förtär utan att tänka på konsekvenserna. Du sliter med tandborsten, men den gula nyansen på tänderna är ändå kvar och det finns ingen återvändo, utan den enda lösning blir tandblekning. 

Tandblekning kan antingen göras hos tandläkaren eller hemma. Den bryter ner de mörka ämnena som gör tänderna missfärgade och gör därigenom att dina tänder att ser vitare ut. För att göra blekningsmedlet mer effektivt använder sig tandläkare av ljuskällan laser. En tandblekning hos tandläkare håller i ungefär ett till tre år. Du kan även välja att göra en tandblekning hemma vilket har blivit allt mer populärt på grund av mer förmånliga priser och att produkterna blir allt säkrare. 

Nu är valet ditt. Gör ditt leende en tjänst och lys upp någons närvaro med ett skinande leende nästa gång ni träffas, och låt dina tänder vara i centrum. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Minister vill tvinga rökförbud i bilar
Hudvård online
Tantekniska produkter Stockholm
Svårt att hitta rätt i bantningsdjungeln?
Moderna definitioner av stress