Du är inte inloggad.

Artikel

Varför värmepump?

Fördelarna med att byta till en värmepump är många, kanske till och med fler än vad man tror. De allra största fördelarna och vanligaste anledningarna till att många vill byta upp sig är:

1. Varmepumpe ger billigare uppvärmning
En av de allra vanligaste anledningarna till att man vill skaffa en värmepump är just för att kunna spara pengar och öka sin månadsbesparing. Med en värmepump minskar du åtgången av el och därmed får lägre elräkning. En värmepump har ett förhållandevis lågt pris sätt till andra uppvärmningsprodukter. Och eftersom besparingen av uppvärmning och elkostnad kommer minska har värmepumpen återbetalats inom ett par år.

I ett vanligt hem står uppvärmningen för ca 60% av elåtgången. En värmepump kan spara upp mot 75% av elen som vanligtvis har gått till uppvärmningen. Varmepumpe pris kan kännas högt, men det lönar sig i längden.

2. Miljövänligt uppvärmningssystem
Idag är det allt fler som efterfrågar miljövänligare uppvärmningssystem och bättre alternativ för planeten. Det är alltså inte bara den ekonomiska delen som är viktig för många. En värmepump är snällare mot miljön i och med att den ersätter delar av den el som du gör av med till uppvärmning. Den använder sig av förnyelsebar energi från naturen, som är helt gratis. Värmen kommer från utomhusluften som i sin tur kommer från solens värme. Det här är alltså en perfekt lösning för dig som både vill hålla nere elkostnaden men även göra skillnad för miljön.

3. Värmepumpar har låg underhållning
Värmepumpen är ett enkelt system som inte kräver så mycket underhållning. Den behöver dessutom inte ved, pellets eller annat material för att omvandla energi med. Dessutom tar den väldigt liten plats och brukar inte behöva någon större underhållning eller skötsel, vilket många tycker är viktigt. Du kommer alltså minska servicekostnader genom att investera i en värmepump.

Exempel på vanliga och populära produkter är till exempel mitsubishi varmepumpe, Air Patrol, Panasonic och Bosch.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Smart förvaring och flexibla hyllsystem för både inomhus- och utomhusbruk
Badrumsrenovering Tullinge
Badrumsrenovering i Stockholm
Panasonic varmepumper
Värmepumpeshopen Norge