Du är inte inloggad.

Artikel

Vilken industrislang bör man välja?

När man arbetar inom industrin så är det oerhört viktigt att man alltid använder sig av certifierade och bra industrislangar. De flesta av oss har inte någon djupare kunskap om vad sådana är, men det finns faktiskt en hel marknad för slangprodukter som riktar sig just mot industrin. Dessa används dagligen och låter varje företag maximera sin verksamhet och verkligen utföra ett bra jobb.

Vad skiljer en industrislang?

Beroende på vad en industrislang ska användas till så uppfyller de naturligtvis olika krav. Men generellt gäller att om till exempel en vanlig trädgårdsslang är konstruerad för att transportera vatten några gånger i veckan, så är en industrislang gjord för att användas dagligen och i många fall transportera farliga vätskor. Det innebär att en industrislang oftast är gjord för att till exempel klara enorma temperaturer. Men de är också gjorda för att i övrigt ha en mycket hög hållbarhet. Till exempel så är det viktigt att de kan klara av att dras ut långt utan spricka och gå sönder. Tillika måste de också vara konstruerade på ett sätt så att deras fästen är optimala. Ingen kedja är ju starkare än den svagaste länken.

Var används de?

En av de mest extrema platser där de anställda är beroende av bra industrislangar är på oljeplattformer långt ute till havs. Där finns det nämligen en rad olika risker, och alla slangar som används där måste kunna klara av det mesta. Inte minst måste industrislangar som används på oljeplattformar kunna klara av otroligt höga temperaturer. Sedan måste de också kunna dras ut och tåla krafter åt alla håll utan att gå sönder. Ett oljeläckage är nämligen någonting som kan skada både miljön och oljeföretaget som sådant.

Var köper man

Genom att söka på internet kan du hitta många företag som erbjuder industrislangar för olika användningsområden.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Utvecklingen av olika sorters klockor
Digitala butiksskyltar – bekvämare marknadsföring på dina villkor
Till salu på en bildemolering
Företagsflytt från Lund
Ett bra förvaringsskåp