Du är inte inloggad.

Artikel

Är billiga proteinpulver säkra?

Proteinproduktindustrin har fullkomligt exploderat under senare år och man kan förstås fråga sig om det verkligen är så hälsosamt att sätta i sig mer protein i form av drycker och bars. Det man ska vara medveten om då man läser om faror med billiga proteinpulver och andra liknande produkter är att det finns en stor kolhydratslobby som kan ligga bakom den kritik som kommer fram. Därmed inte sagt att alla proteinprodukter är säkra, men det kan kanske vara så att en del av kritiken som finns mot extra proteinintag har något med ett visst intresse att göra…

Billiga proteinpulver

Om du är ute efter billiga proteinprodukter så ska du tänka på att det inte är värt att spara pengar på en produkt som inte är säker. Köp inte från utlandet då detta kan leda till att du får produkter som faktiskt är farliga. Köp bara från svenska hälsokostbutiker som har proteinpulver som är godkända i Sverige.

Ett säkert intag

En annan sak att tänka på är att man även behöver ett säkert intag för att må bra då man får i sig mer protein. Man ska inte dosera hur som helst. Följ produktens instruktioner noggrant och håll dig till dessa. Du kommer inte att bli snyggare och starkare för att du öser på med mer! När du använder dig av säkra billiga proteinpulver på rätt sätt under en kortare period så finns det ingen anledning till att oroa sig för att det här skulle vara farligt eller leda till någon typ av problem senare i livet. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Golfhandskar - En viktig del av golfutrustningen
Koffeins påverkan på träning
3 tips innan du tar fram cykeln inför våren
Träningsblogg
Vad skiljer olika crosstrainers åt?