Du är inte inloggad.

Artikel

Allt du behöver veta om CrossFit

CrossFit är en fantastisk träningsform som ger dig ett funktionellt och varierande träning. Vi människor lever våra liv i rörelse, vi sitter, står, kastar, lyfter och gör en hel del andra saker omedvetet. Detta är en naturlig del av oss som vi tar för givet.

Dessa helt naturliga och självklara rörelserna är grunden till CrossFit. Träna din kropp med funktionella och korrekta övningar för att få en så bra träning som möjligt.

När du som utövare tränar CrossFit så får du uppleva en rolig och effektiv träningsform! För att hålla koll på dina resultat så mäts de ofta i tid och repetitioner. Detta är ett utmärkt sätt för utövaren att på ett enkelt sätt se sina resultat.

Det hela går ut på att utföra ett givet antal repetitioner på en viss tid eller så många övningar som möjligt på en bestämd tid. Detta gör att det blir väldigt svårt för dig själv att fuska. Din utveckling blir genast mätbar och du kan enkelt tävla mot dig själv eller mot dina kompisar. Genom att ständigt ha koll på sin personliga utveckling så når du resultat mycket snabbare.

Ett träningspass inom CrossFit är oftast inte längre än 30 minuter, detta är perfekt för dig som har ett pressat tidschema.

På grund av den varierande träningsformen så får du maximalt ut av din träning. Ett träningspass varierar så pass mycket att du kan täcka in hela kroppen på ett och samma pass.

Exempel på övningar: lätta lyft, tunga lyft, kroppsviktsövningar, många/få repetitioner, tidsintervaller, löpning, rodd, spänst mm. Listan är lång.

Låter detta lockande? Vad väntar du på? Börja träna CrossFit!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

underkjolar med tyll
Få koll på din kropp med hjälp av hårmineralanalys
Erfarna husläkare Stockholm
Vill du bli rynkfri?
Välj en tandläkare på Värmdö