Du är inte inloggad.

Artikel

Alpresor – Stor variation och prisvärdhet

Vad är väl mer synonymt med kvalitativ skidåkning än Alperna? Få platser i Europa och till och med världen kan erbjuda mer valuta för pengarna, så att satsa på en av de många alpresor som finns att tillgå är ett säkert kort när semestern är på intåg. Alperna må inte vara det billigaste alternativet, men kvalitén är så pass hög att det är värt att lägga några extra kronor för att komma hit.

Variation

Alperna är ett enormt stort område som sprider sig över många länder, och erbjuder därför stor variation. Detta gäller dessutom inte bara skidåkning, utan även kringtjänster så som after-ski, mat, underhållning och aktiviteter. Kultur, språk och historia varierar även stort från ort til ort, och tack vare dessa skillnader behöver man aldrig säga: ”Men vi åkte ju till Alperna förra året”. Alla alpresor är unika och kommer bjuda på nya upplevelser och minnen.

Vill du ha utmanande skidåkning och något att skryta om så kanske skyhöga Mont Blanc eller Matterhorn kan vara något? Eller om du hellre vill ta det lugnt så kanske Cervinia eller Champoluc känns mer lockande?

 

Lätt åtkomst

Det är mycket enkelt att ta sig till Alperna från i stort sett hela världen, och framförallt från Sverige. Det finns idag en uppsjö av företag som arrangerar diverse alpresor, ofta i behändiga paketlösningar som inkluderar allt du behöver – från hyrning av utrustning till boende. Det finns till och med all inclusive-resor där både mat och dryck är inkluderat i priset, vilket är mycket behändigt för barnfamiljer som vill ha bra koll på utgifterna i förväg.

Det snabbaste alternativet för att ta sig till Alperna är givetvis flyg, men det är av naturliga skäl även det dyraste. Har man inga problem med att spendera några timmar på resande fot så kan buss vara ett bra val. På buss är det dessutom enkelt att ta med sig sin egen utrustning.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Turist i Paris
Besök Bangkok under era Thailandsresor
En äventyrsresa till Phi Phi Island
MONTERING - STANDBY TÄLT
Boka tid