Du är inte inloggad.

Artikel

Anlita hjälp i hemmet

Det blir vanligare och vanligare att personer anlitar hjälp i hemmet. Med hjälp i hemmet menas i rent skatteknisk mening att man anställer personer för sådant som man kan göra avdrag för. Med avdrag menas i detta fall främst rutavdrag. Detta är ett avdrag som infördes för några år sedan och som skapat en helt ny typ av blomstrande tjänstesektor. Med hushållsnära tjänster menas alla typer av tjänster som innebär ett underhåll av hemmet, och nybyggen och dylikt ingår alltså inte.

Vad kan man få hjälp med?
Man kan verkligen få hjälp med det mesta i hemmet. Varför inte först och främst se till att någon kommer och städar hos dig en gång i veckan. Det kommer att göra att du sparar otroligt mycket tid och verkligen får flera timmar över till annat. Sedan kan du också få hjälp med visst trädgårdsarbete, liksom det är möjligt att låta barnet få hjälp med sin läxläsning. Det finns många saker som du kan tjäna på att låta andra utföra i ditt hem.

Hur fungerar avdraget?
Naturligtvis är det viktigt att du sparar alla kvitton, för det är med dessa du helt enkelt får tillbaka på skatten, för de belopp du lagt på hjälp i hemmet som går under det så kallade RUT-avdraget. Det kan vara ett välkommet tillskott i kassan, inte minst inför semestern.

Hur hittar jag rätt företag?
Genom att gå in på nätet är det enkelt att hitta företag som kan hjälpa dig med allt mellan himmel och jord. Där hittar du inte bara företag som hjälper dig att klippa buskarna i trädgården, utan du kommer också att hitta företag som förmedlar kunniga lärare som kan hjälpa dina barn med läxläsning.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Är en pool något för dig?
Renovera trappa Stockholm
Ekonomisk belysning i ditt kök och badrum
Renovera huset till bra pris
Anlita Bergvärme i Stockholm AB för en installation