Du är inte inloggad.

Artikel

Att bli beroende av hemtjänst

För alla vuxna är det en självklarhet att få leva sitt liv efter sina egna önskemål. Vi väljer själva hur och var vi vill bo, vilka fritidsintressen vi vill utöva, vad vi ska äta till middag, etc. Saker som vi tar för givet, det som vi kallar frihet. De flesta har nog inte en endaste tanke på att förlora det, utan ser ens egna val som självklara. Många av oss i Sverige kommer dock att förlora den friheten.

När du som gammal inte längre klarar av att göra det du hela livet har tagit för givet, när din kropp inte längre klarar av bära dig till ditt smultronställe en solig sommardag, när du har blivit beroende av andra för att leva, när du får anpassa dig och dina intressen efter vad andra kan hjälpa till med.

Många av dina intressen planerar du säkert att ägna dig åt som pensionär, då när du äntligen har tid över till dig själv. Men att bli beroende av något som kallas hemtjänst, sätter ofta käppar i hjulet för dina drömmar. Hemtjänst innebär tyvärr alldelles för ofta att behöva ge upp det som är du och istället anpassa sig efter andra.

Frågan vi alla bör ställa oss, för det kommer direkt att beröra oss alla, är hur vill leva som gamla.? Bör vi inte alla ha rätt till en hemtjänst med resurser? En hemtjänst som ger det där extra och som har tiden och viljan för att du ska kunna leva som du vill. En hemtjänst med hög kvalitet oberoende på vilken kommun du bor i, Hemtjänst Stockholm som Hemtjänst Nyköping.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Varför Crossfit?
Linfrön och omega-3 kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar
Hur viktigt är sömn?
Bra läkare i Vasastan
Iphone som träningsredskap för löpare