Du är inte inloggad.

Artikel

Bikini

Att välja ut en bikini är för vissa bland de bästa med hela sommaren. Badmodet har blivit ett lika viktigt inslag som vilket annat mode som helst. Nästan varje år kommer det nya trender som man ska följa. Olika modeller med olika färger och teman. Idag kan man se de flesta olika typer av bikinis på stranden men i början av 1900-talet så var modet på stranden något helt annat. Då handlade det mest om skyla sig och inte vara allt för utmanande. Kvinnorna var klädda i heltäckande baddräkter, som oftast inte var särskilt lämpade för att simma med, och männen hade täckta armar och ben.

Det som senare kom att revolutionera modet på stranden var "bikinin". Efter andra världskrigets slut lanserade Louis Reard en ny baddräkt som han kallade bikini. Denna nya baddräkt var så kontroversiell att han fick vända sig till en nakendansare för att få någon att ställa upp som modell. Michael Bernardini blev så den första att modellera en bikini. Hon jobbade som nakendansös på Casino de Paris och efteråt fick hon över 50 000 brev från män som ville gifta sig med henne. 

Louis Reard, en före detta bilingenjör, tog över sin mors affär för damunderkläder och det var troligtvis här som han fick inspiration till bikinin. Ordet bikini kommer från en Atoll i Marshallöarna. Atollen hade fått mycket uppmärksamhet då USA utfört provsprängningar för sina kärnvapen där och Louis valde namnet för han ansåg bikinin vara explosionsartat. Den nya baddräkten fick senare ett stort genomslag när Birgitte Berdot blev fotograferad i den, året var då 1956.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Presenter på nätet
Tips om herrskjortor och tröjor
Vinterdäck
Allt om Skönhet, Hudvård, Löshår, Kläder & Klänningar på nätet
Var är vintern