Du är inte inloggad.

Artikel

Byte inte trappa - renovera den istället

Är din trappa gammal och sliten efter år av hundar, barn, och spill?

Trapprenovering istället för att byta ut en gammal trappa är ofta ett alternativ man kanske inte tänker på, men det finns många duktiga hantverkare som kan hjälpa till med detta till ett betydligt mycket lägre pris än vad det skulle kosta att köpa en helt ny.

Det finns färgdiga kit från bland annat lundbergs trappor, stepkit och liknande för att få en helt ny trappa i massiv ek. Oftast ligger en renovering efter rot-avdrag på runt 14000kr, och det är inte ovanligt att även trappmålning ingår.

En nyrenoverad trappa i massiv ek ger ett enormt lyft för helhetsintrycket och är en inredningsdetalj man ofta glömmer bort, men det finns gott om kompetenta företag som är inriktade på just trapprenovering.

Eftersom regeringen börjat fundera på att göra förändringar på rot och rut kan det vara hög tid att ta tag i det hela om du är trött på din gamla trappa för att hålla priset nere.

De största tillverkarna på svenska marknaden idag är stepkit och lundbergs, vilka har olika typer av material. Tänk dock på att endast använda massiva träslag istället för laminat som inte håller lika bra.

Precis som trapprenovering kan det vara en bra idé att se över trappans räcken & ledstångar så de sitter åt och är i bra skick. De flesta hantverkarna som arbetar med just trapprenovering brukar oftast ta upp det per automtatik så du får en helhetslösning, men fråga gärna din hantverkare om just kringarbetet med måling, slipning montering så du är säker på att få en trappa som håller många år framöver.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Zave Värmepumpshopen
Jf takläggare
Olika badrum i Stockholm
Panasonic varmepumper
Luftvärmepump Stockholm