Du är inte inloggad.

Artikel

Designklassiker - möbler och belysning

Heminredning är ett populärt intresse. Du hittar otaliga bloggar om inredning och design på nätet. Det är ganska kul att följa dem, ifall man har tid.  Ofta hittar man en favoritblogg och följer den. Där finns mycket inspirationsbilder, tips, intressanta diskussioner m m.

Smaken är ju som baken, delad, och så är det naturligtvis också med olika smaker vad gäller heminredning. Många satsar på att handla billiga möbler och billig belysning, t ex från IKEA. Andra håller sig till en bestämd inredningsstil, t ex shabby shic, vintage, lantlig inredning eller kanske antika möbler och lampor.

De s k designikonerna från 50-, 60- och 70-talen har stått sig i popularitet under många år. Originalklassikerna är dyra, men brukar hålla god kvalitet och det går att sälja dem på andrahandsmarknaden ifall det skulle behövas.

Skandinavisk design är oerhört populär, inte bara i Sverige och i våra närmaste grannländer, utan också i övriga Europa och i en del andra delar av världen. Det är kul och inspirerande att besöka möbelaffärer som säljer klassiska designmöbler och kolla in hur de så populära designikonerna ser ut i verkligheten. Hittar man sedan sin favorit och är beredd att betala för den går det alldeles utmärkt att beställa möbler och lampor online i någon av de webshoppar som erbjuder klassiska designmöbler på nätet. En sammanställning av några bra butiker ser du här.

Ett urval av kända skanvinaviska designers;

Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Bruno Mathsson, Charles & Ray Eames, Greta Magnusson Grossman, Poul Henningsen, Verner Panton, Yngve Ekström….ja, sedan finns det förstås många, många fler. Här finns lite samlad fakta om ovanstående formgivare.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Brava Solskydd för kompletta lösningar
Städning Malmö – Är du trött på att ingen säger tack?
Köp rätt belysning till ditt kök
3 saker du bör veta innan du renoverar
Naturens vänner