Du är inte inloggad.

Artikel

E-handel - 2014 års boom?

E-handel har under 2014 blivit enormt mycket större. Som webbyrå har vi sett att det startas webbshoppar till kors och tvärs inom nischer som tidigare varit hänvisade till industriområdena, tradera och liknande. Det är givetvis otroligt kul att allt fler vågar sig på att starta eget, driva egen webbshop och bredda sin verksamhet, men det ställer samtidigt stora krav på marknadsföringen - alla kommer inte lyckas.

Något som vi märker mer och mer är att intresset för organiska resultat, alltså sökmotoroptimering blivit större hos företagarna, man ser det inte som en kostnad längre, till skillnad från tex google adwords och annonsering, vilket skapar jobb i rätt målgrupp (konsulter och frilansare, samt små företag)

Vi har sett allt från nya shoppar inom E-cigaretter, Verktyg, Linser, Vin, ja massor. Och det enda de verkar ha genemsamt är en brinnande hunger för att synas, skaffa sig ett etos och vara förtroendeingivande. Ska du köpa hemsida är det därför viktigt att välja en webbyrå som vet hur man marknadsför produkter och tjänster inom konkurrentutsatta nischer.

Ett par nischer som vi lagt märke till som verkar gå riktigt bra just nu:

Verktygshandel på nätet - en ny innegrej? Kanske är detta nästa boom, att traditionella industriverksamheter flyttar ut på nätet. Kundnyttan är därför av yttersta vikt, både för företagare och privatpersoner. Se därför till att din marknadsidé förenklar för dina tänkta kunder. När det kommer till verktyg är det säkert ingen som misstycker, tänk själv om du arbetar som hantverkare i stressiga stockholm, hur skönt hade det inte varit att bara beställa det du behöver, slippa trafiken, förseningar och liknande och kunna fokusera på kärnverksamheten?

En annan del av E-handel som verkligen blommar just nu är faktiskt inredning. Nordichomedesign är en Inredningsbutik på nätet som verkligen lyckats inom sin nisch och är därför ett bra exempel. Man har fokuserat på kända märken och produkter och skickar löpande nyhetsbrev, samt fokuserar på att synas i media.

Sammanfattningsvis kan sägas: Ska du starta E-handel, Tänk på kundnyttan! om din ide är originiell kommer den ta fart av sig själv!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Vallentuna
Nyttja rotavdraget innan sänkningen
Fördelarna med postboxar
Praktisk sängmobil
Ett Rent Hem - Städfirma i Stockholm