Du är inte inloggad.

Artikel

En bra hallspegel har sin givna plats i hallen

Hallen är det sista stället man passerar innan man går ut, och även det första rummet på väg in i huset. Därför har man gärna en riktigt bra hallspegel så man kan se precis hur man ser ut. En annan anledning till att använda speglar i hallen är för att förstora den. Det är ganska vanligt att hallar är små och mörka. Med en eller flera speglar kan man fånga upp det ljus som finns och förstora hallen.

En hel del hallspeglar är stora så man kan se hela kroppen. Från håret till skorna. Det gäller ju att vara helt säker på att man är presentabel. Har man inte så stor plats kan man vanligtvis i alla fall få in en hög och smal spegel mellan hallmöblerna.

Det finns så många fina hallspeglar till salu idag, speciellt på nätet. Man kan få en som verkligen passar in i hallen. En som matchar de hallmöbler man har eller som har samma färg som dörrmattan eller gardinerna.

Eftersom alla har sin speciella stil kan man låta den komma till uttryck här. Ramen kan vara tunn och enkel, eller sirlig och stor. Vips har man en helt annorlunda spegel och stil. Man kan välja en hallspegel som är symmetrisk, en stående rektangel är det vanligaste. Men det finns också hallspeglar som är rundade eller vågformade. Allt beror på vad man tycker om och naturligtvis hur mycket väggplats som finns.

Vilken spegel man väljer beror också på vilka hallmöbler man har. Dels har man inte alltid plats för vad som helst, men även för att skapa en enhetlig stil. Hallen är det första intryck man ger sina gäster och man vill att det ska vara gott. Samtidigt är detta det rum där hela familjen passerar flera gånger om dagen, ibland alla på samma gång. Därför måste det fungera ordentligt, så man inte skapar onödig stress. Detta märker man direkt på morgonen när alla ska till jobb och skola.

En bra hallspegel har därför sin givna plats. Här säger man ofta ju större desto bättre. Men även en eller flera små speglar kan räcka, bara man placerar dem på rätt höjd. Kanske en för barnen och en annan för de vuxna. Har man flera väggar lediga kan man utnyttja dem med olika speglar. En sista titt innan man går ut, bättra på sminket lite innan man går in, eller helt enkelt se hur snygg man är i sin nya höstkappa.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Rivfirma Stockholm
Fördelar med värmepump
Att välja elbolag
Byt ut dina gamla glödlampor
Badrumsrenovering Huddinge