Du är inte inloggad.

Artikel

4 fördelar med kreatin som kosttillskott

Kreatin är ett ämne som förekommer naturligt i framförallt kött. En stor del av kreatinet vi behöver får vi i oss genom vår kost, men kroppen producerar även själv kreatin. Det är därför inte nödvändigt att ta kreatin som kosttillskott även om man skulle äta väldigt lite kött. Det är dock många som väljer att göra det eftersom flera studier har visat att man kan uppnå bättre träningsresultat med hjälp av kreatintillskott. Eftersom ämnet förekommer naturligt i både kroppen och i maten som vi äter, är det varken dopingklassat eller skadligt förutsatt att man håller sig till de rekommenderade doseringarna.

Det finns flera fördelar med att ta kreatin som kosttillskott om man tränar mycket, och det passar lika bra för professionella idrottare och muskelknuttar som för den vanliga motionären. Här kan du läsa lite mer om några av fördelarna med kreatintillskott:

  1. Ökad prestationsförmåga

Även om det självklart kan variera från person till person, så visar studier att kreatintillskott generellt ökar den maximala styrkan och kraftutvecklingen med minst 5%. Det betyder att du orkar träna både längre och mer intensivt. Om du vill maximera din träning och förbättra dina personliga resultat kan det alltså vara något att satsa på.

  1. Ökad muskelmassa

Vill du bygga upp dina muskler passar kreatintillskott perfekt eftersom det hjälper musklerna att växa i samband med träning. Redan under den första veckans användning av kreatintillskott brukar kroppsvikten öka med ca 1 kg som fettfri kroppsmassa.

  1. Motverkar överträning

Med hjälp av kreatintillskott kan du få en ökad förmåga att tolerera en högre träningsintensitet, vilket gör att du även kan träna mer och hårdare utan att riskera överträning och dess negativa effekter.

  1. Bättre återhämtning och mindre risk för skador

Kreatintillskott kan minska risken för skador som kan uppkomma vid hård träning. Har du redan befintliga skador hjälper det även kroppen att återhämta sig från dem.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hudvård Östermalm
Tidigt håravfall och lösningar
Fördelar med Body wrap kroppsinpackning
Tandläkarskräck?
Hälsofördelar med Green coffee