Du är inte inloggad.

Artikel

Esport är inte bara en hobby

Esport, eller "elektronisk sport" som är ursprunget, är ett samlingsnamn för alla turneringar och tävlingar som arrangeras inom virtuella miljöer. Esport klassas idag som världens snabbast växande sport och vi har fått se omsättningen för marknaden öka kraftigt dom senaste åren. Idag livnär sig en stor grupp människor på esport och gaming, både som professionella utövare men även med jobb runt om i olika organisationer. 

Då marknaden, sektorn och intresset växt så har även samhället börjat anpassa sig allt mer. Dom senaste åren har vi fått se en rad aktörer starta kurser och utbildningar för alla sektioner inom esport, allt från marknadsutbildningar till in-game kurser. Antalet utbildningar har ökat kraftigt dom senaste tre åren och med tanke på hur snabbt sektorn växer så lär vi få se fler anordnare dra nytta av detta framöver. Idag kan du hitta alltifrån kurser från privata aktörer till högskolor som erbjuder utbildning om du skulle vilja bli en del av den växande branschen. Det som är mest spännande är dock dom gymnasieutbildningarna som tillkommit. Idag erbjuder en mängd gymnasieskolor landet över program som inkluderar esport. Esport har även visat sig öka intresset hos unga som kanske inte sett skolan som det roligaste.

I och med allt detta har även investeringsmöjligheterna i sektorn ökat. Idag har vi ett antal svenska bolag som är direkt eller delvis kopplade till esport och gaming på börsen. I USA har det funnits bolag med fokus på esport sen ett par år tillbaka men nu har även bolag i Sverige börjat se möjligheterna och det är egentligen inte förens nu det har börjat bli intressant att investera i esport på riktigt i Sverige.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Datafångst för smidigt informationsupptag
Köpa hemsida via webbyrå
Här hittar du svenska biluppgifter på nätet
Val av dator
Hemelktronik