Du är inte inloggad.

Artikel

Att byta mobiloperatör

Att byta mobiloperatör 

När man funderar på att byta mobiloperatör finns det många olika faktorer att ta hänsyn till. Den viktigaste borde vara hur täckningen ser ut i de områden som man vistas mest. Med detta avses där man bor, jobbar och brukar semestra. Därefter bör man också undersöka vad som ingår och vilka priser de olika operatörerna har. I vissa fall kan det vara bra att samla hela familjens mobilabonnemang hos en och samma operatör. Här i Sverige finns det fyra stora operatörer och dessa är 3, Telenor, Telia och Tele2. Dessutom finns ett antal mindre mobiloperatörer. Deras täckningskartor skiljer sig något ifrån varandra men är lätta att hitta på deras olika hemsidor. Oftast är det bäst täckning i storstäder och efter de stora vägarna här i Sverige.

Mobiloperatören 3

3 erbjuder fri surf på musikstreaming, vilket kan tilltala de som lyssnar mycket på musik ifrån till exempel Spotify. De har en egen musiktjänst som heter Deezer med 35 miljoner låtar och de saluför bra musiktillbehör.

Telenor

Här har man en möjlighet att testa abonnemanget i 30 dagar för att se om det tillsammans med täckningen uppfyller ens behov. Man har också möjlighet att byta abonnemang under bindningstiden. De erbjuder sina kunder att byta mobiltelefon varje år och återanvänder då den gamla mobilen. Dessutom bjuder de på anslutningsavgiften och frakten så du sparar pengar på det sättet.

Telia

Denna operatör erbjuder fri frakt, ingen bindningstid och 30 dagars öppet köp. De har både abonnemang och kontantkort. Man kan samla alla i familjen i ett familjeabonnemang och på så sätt få ner kostnaden. Det finns en rabatt för unga mellan 18 och 27 år. Dessutom har de någonting som heter surfpott, vilket innebär att den outnyttjade surfen en månad förs över till den nästkommande.

Tele2

Här erbjuds ett grundabonnemang där du ringer, SMS:ar och MMS:ar obegränsat inom Sverige. Till detta väljer du själv vilken datamängd du behöver. Är du student får du 20% rabatt på abonnemangs- och surfavgiften samt 400 kronor i rabatt på telefonin. De har nu tagit bort bindningstiden och du har möjlighet att byta mobil så ofta som du skulle vilja.

Det kan kännas svårt att välja operatör men man kan tjäna pengar på att undersöka vilken som passar ens egen situation bäst det är därför vi rekommenderar att ni kikar in på surf.nu där de jämför olika mobilabonnemang.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Introduktion till CDN-tjänster
13 tips för att bli en bättre Fortnite-spelare
Fördelar med mobilt bredband
Mjukvara för hantering av kontrakt och avtalsuppföljning
Det går att synas gratis online